"Hasan Nail Canat Sanat Akademisi" açıldı

"Hasan Nail Canat Sanat Akademisi" açıldı

Eyüp Belediye Başkanı Aydın:- "Onlarca eser, tarihi miras olarak elimizde mevcut. Bu potansiyeli ve bu birikimimizi Eyüp Belediyesi olarak, günümüze, gençliğimize ve tüm Türkiye'nin kullanımına sunmak boynumuzun borcudur"

İSTANBUL (AA) - Eyüp Belediyesi tarafından Rami'de inşa edilen "Hasan Nail Canat Sanat Akademisi" hizmete açıldı.

Rami Parkı içinde bulunan akademinin açılışında konuşan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, projenin gençler ve gelecek için çok anlamlı olduğunu söyledi.

Kültür sanat alanındaki boşluğun doldurulması gerektiğine vurgu yapan Aydın, şunları kaydetti:

"Eyüp bir maneviyat merkezidir ama aynı zamanda bu maneviyat, tarihimizi, kültürümüzü, sanatımızı, kısacası bizi biz yapan medeniyetimizi de barındırıyor. Onlarca eser, tarihi miras olarak elimizde mevcut. Bu potansiyeli ve bu birikimimizi Eyüp Belediyesi olarak, sorumlu insanlar ve kurumlar olarak günümüze, gençliğimize ve tüm Türkiye'nin kullanımına sunmak boynumuzun borcudur. Bu bizim bir avantajımız, aynı zamanda da sorumluluğumuzdur. Bundan dolayı biz hep 'gençlik, kültür ve sanat' dedik, demeye de devam edeceğiz."

TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren de projenin Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiğini belirterek, "Proje yeni Hasan Nail Canatlar yetiştirme projesidir. Kültür ve sanat alanında milli ve manevi değerlere sahip, bugün seyredebildiğiniz, bizim yapmaya çalıştığımız ve memnun kaldığınız birkaç iş varsa bunu yapacak insanlar yetiştirecek bir merkezdir burası" diye konuştu.

İstanbul Medya Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Ogün Şanlıer'in de konuşma yaptığı açılışa, Hasan Nail Canat'ın eşi Sevim Canat ve kızı Hale Cürgül Canat da katıldı.

Hasan Nail Canat Sanat Akedemisinde gitar, bağlama, piyano gibi müzik eğitimlerinin yanı sıra, tiyatro, grafik tasarım, fotoğrafçılık gibi alanlarda eğitimler de verilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler