Hasan Hüseyin Kutludoğmuş dualarla Hakk'a uğurlandı

Hasan Hüseyin Kutludoğmuş dualarla Hakk'a uğurlandı

Konya'nın sevilen isimlerinden Hasan Hüseyin Kutludoğmuş'un cenazesi Sami Yıldız Hoca'nın öğle namazını müteakip Külahçı Camiinde kıldırdığı cenaze namazının ardından dualarla Hacıfettah Mezarlığı'na defnedildi

Konya'nın tanınmış simalarından, Hakyol Vakfı ve Vuslat Vakfı yönetimlerinde bulunmuş emekli öğretmen Hasan Hüseyin Kutludoğmuş'un cenazesi Sami Yıldız Hoca'nın, bugün öğle namazını müteakip Külahçı Camiinde kıldırdığı cenaze namazının ardından dualarla Hacıfettah Mezarlığı'na defnedildi.

Hasan Hüseyin Kutludoğmuş, dün koronavirüs nedeniyle vefat etmişti. 

 

kutluuu.jpg

Kutludoğmuş'un vefatının ardından sevenleri sosyal medya platformlarında kendisini yadederek paylaşımlarda bulundu.

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, "İlahiyat Fakültesi’ne devam ederken Konya İHL’nden bir grup öğrenciyle özel ilgilenmiştim. Hasan Hüseyin Kutludoğmuş da onlardan birisi idi. Az önce rahmet-i Rahman’a kavuştuğunu öğrendim. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Mustafa Meral’in ardından aynı gruptan bu defa adıyla soyadıyla müsemma bir yiğit müslümanı daha kaybettik. Ömür bahçesinin gülü solmadan Uyan ey gözlerim gafletten uyan" paylaşımında bulundu.

Dr. Seyit Karaca, "Gençlik hatıralarımız arasında kendisiyle hoş ve güzel anılarımızın olduğu, cefakâr, dost, arkadaş ve kardeş Hasan Hüseyin Kutludoğmuş’a Allah (C.C.)’tan rahmet, tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Resim

Hasan Hüseyin Kutludoğmuş kimdir?

1964 Konya doğumlu biri kız diğeri erkek 2 çocuk babası olan Kutludoğmuş, Konya Fen Edebiyat Tarih bölümü mezunu idi. Bir süre ticaretle uğraştıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı öğretmenlik yaptı. Emekliliğine yakın Konya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde çocuk yuvasında ve Kimsev'de görev alan Kutludoğmuş, emekli olunca Hakyol Vakfı ve Vuslat Vakfı gibi STK'larda görev aldı.

Kutludoğmuş, Mehmed Zahid Kotku r.a hocaefendiyi genç yaşında tanıyıp Prof. Ersin Nazif Gürdoğan'ın tabiriyle görünmeyen üniversitenin rahleyi tedrisinden geçmiş tekke terbiyesiyle yetişmiştir.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum