Harun Tüfekçi’nin zor iftarı
Halk Eğitimi usta Öğreticiler Derneği’nin iftarına katılan AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, kendisine yöneltilen pek çok soruya “Öğrenip size döneceğim” diye cevap verdi.
Halk Eğitimi Usta Öğreticiler Derneği Genel Başkanı Ayşe Torun tarafından muhacir pazarında bulunan Fodul Şelale Restoran’da iftar yemeği düzenlendi. Yemeğe üyelerle beraber Konya Milletvekillerinden Ayşe Türkmenoğlu ve Harun Tüfekçi de katıldı. Vekillere dernek üyeleri tarafından sorular yöneltildi. Meram Halk Eğitim Merkezi’nden Havva Apan AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi’ ye kadro çalışmaları hakkında soru sordu. Tüfekçi “Çalışmalar devam ediyor” diyerek cevap verdi.
YAZ KURSLARI AÇILMADI
Vekillere yöneltilen yaz kurslarının neden açılmadığı ile ilgili soruya ise vekiller “3 merkez ilçe halk eğitim merkezleriyle görüşüp size bilgi vereceğiz. Emekliliği hak ettiğiniz halde sigortalarınız eksik ödendiği için emekli olamıyorsunuz. Bunun üzerine çalışmalar yapılıyor” diyerek bir başka konuya da açıklık getirdiler. Usta öğreticilere kadro verileceğini duyduklarını ifade eden Halk Eğitimi Merkezi Müdürleri bundan dolayı eşlerini, yakınlarını usta öğretici olarak derneğe aldıklarını söyleyerek, “2006 yılından sonra bugün sayımız on iki binden on yedi bine yükselmiştir” dediler.
İNDİRİMLİ PASOLARNEDEN ALINDI?
Meram Halk Eğitim Merkezinden Sema Yıldıran “Elimizden alınan indirimli pasolar neden geri verilmedi” dedi. Bunun üzerine Harun Tüfekçi Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’ten randevu alıp gerekli bilgiyi vereceğini ifade etti. Emirgazi Halk Eğitim Merkezi’nden Fadime Atan ve Ayşe İsen Üstündağ’ın “hala eksik yatan sigortalardan dolayı idareciler ceza alır mı ve yılda neden 12 ay çalıştırılmıyoruz” diye yönelttikleri sorulara vekiller de gerekli cezayı alacaklarını ve bilgi alıp tekrar kendilerine dönüş yapılacağını söylediler.
TORUNUMLA MI EMEKLİ OLACAĞIM?
Karatay Halk Eğitim Merkezinden Sabriye Yaşa, Harun Tüfekçi’ye “Siz isterseniz çok şey yaparsınız, elinizde imkân var, ama istemiyorsunuz. Ben torunumla mı emekli olacağım” diyerek derdini anlatmaya çalıştı. Tüfekçi ise elinden geleni yaptığını, bakanlar ve müsteşarlarla görüştüğünü ama elinden daha fazla bir şey gelmediğini söyledi. Dernek Başkanı Ayşe Torun ise vekillere halk eğitim usta öğreticilerinin 20 yılı geçmiş ve ilkokul mezunu olanlara emeklilik hakkı verilmesini, 2006 yılında en az 3 öğretim yılı çalışmış olanlara da geçici personele verilen kadro kapsamından faydalanma hakkı verilmesini talep etti.
Zeki Dursun - Memleket