Hareketlilik başladı: Bayramda 60 milyar ciro bekleniyor

Hareketlilik başladı: Bayramda 60 milyar ciro bekleniyor

Türkiye'de bayram tatili genişletildi ve 9 günlük bir tatil dönemi turizm sektörünü canlandırarak ekonomiye ivme kazandıracak. Esnaf, bayram alışverişleriyle piyasanın canlanmasını bekliyor.

Türkiye'de bayram tatili, bu yıl genişletilerek 9 güne çıkarıldı. Bu uzun tatil dönemi, turizm sektörüne can suyu olacağı gibi, yerel piyasayı da hareketlendirmesi bekleniyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederaasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın bayram alışverişleri ile piyasanın canlanmasını dört gözle beklediğini belirtiyor.

Palandöken, "Her özel günde olduğu gibi bu bayramda da esnaf ve sanatkarlarımız yapılacak alışverişlerle piyasanın canlanmasını dört gözle bekliyor. Özellikle küçük çocuklar için geleneksel hale gelen bayramlık, kıyafet ve ayakkabı alışverişleri, ikramlık olarak kullanılan kolonya, şeker, çikolata gibi ürünler ile baklava ve su böreği gibi lezzetlerin satışları günler öncesinden başladı" diyor.

Fiyatların yüksek olduğu dönemde bile esnafta her bütçeye uygun ürün bulunduğunu vurgulayan Palandöken, "Hiçbir şey almayım deseniz bile kolonya, kahve, şeker gibi ürünler illa ki alınıyor. Bazı ufak tefek hediyeler olmadan ziyaretlere eli boş gidilmiyor. Fiyatlar biraz yüksek ancak herkes kesesine göre alışveriş yapacağı için piyasa canlanacak ve esnafımızın yüzü gülecek. Bu bayram, bayramlık alışverişlerinden ikramlık alışverişlerine kadar piyasaya yaklaşık 50-60 milyar TL girmesi bekleniyor" şeklinde konuşuyor.

Ayrıca, Palandöken, alışverişlerin güvenilir esnaftan yapılmasının önemini vurgulayarak, "Bu dönemde alışverişlerin güvenilir, bilinir esnaftan yapılması hem fiyat kontörlü hem de sağlık açısından oldukça önemli. Aldığınız ürünlerin iade imkanı mutlaka olmalı" diye ekliyor.

Bu yılın Nisan ayıyla birlikte baharın gelmesiyle temizlik ürünlerinden, badana boyaya kadar tüm sektörlerin mevsimsel olarak canlandığını da belirten Palandöken, esnafın bu dönemi büyük bir umutla karşıladığını ifade ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.