Harekat bölgesinden acı haber! 1 Uzman Çavuş ve 4 korucu şehit oldu! Şehit Nişan'ın mesajı dikkat çekti

Harekat bölgesinden acı haber! 1 Uzman Çavuş ve 4 korucu şehit oldu! Şehit Nişan'ın mesajı dikkat çekti

Pençe-Yıldırım Harekâtı'nda teröristlerce yapılan saldırıda Piyade Uzman Çavuş Remzi Nişan, güvenlik korucuları Avdi Demir, Kemal İmece, Veysi Sebik ve Bülent Vermez şehit oldu. Bakan Soylu, Şemdinli'de korucuların taziyesine katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Yıldırım Harekatı'nda Piyade Uzman Çavuş Remzi Nişan, güvenlik korucuları Avdi Demir, Kemal İmece, Veysi Sebik ve Bülent Vermez'in şehit düştüğünü açıkladı.

Bakan Soylu açıklamasında, "Teröristlerin saldırısı sonucu kahraman askerimiz Remzi Nişan ile kahraman güvenlik korucularımız Bülent Vermez, Kemal İmece, Avdi Demir, Veysi Sebik şehit düştüler. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, aileleri ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum'' dedi.

Resim

SOYLU: RABBİM BİZLERİ, ŞEHİTLERİMİZE VE AİLELERİNE MAHCUP ETMESİN"

Bakan Soylu Şemdinli Uğuraçan Köyü'nde, Şehit Güvenlik Korucularımız Kemal İmece ve Avdi Demir'in taziyesine katıldı. Bakan Soylu, ziyarete dair fotoğraflarla yaptığı paylaşımda, "Ey Şehîd oğlu Şehîd, isteme benden makber, Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber..." Hakkari Şemdinli Uğuraçan Köyü'nde, Şehit Güvenlik Korucularımız Kemal İmece ve Avdi Demir'in taziyesindeyiz. Rabbim bizleri, Şehitlerimize ve ailelerine mahcup etmesin" ifadelerini kullandı.

Resim

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada ''25 Temmuz 2022 tarihinde, Pençe-Yıldırım Harekat bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı sonucu P.Uzm.Çvş. Remzi Nişan şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." ifadelerine yer verdi.

Resim

HAKKARİ VALİLİĞİNDEN ŞEHİT AÇIKLAMASI
Hakkari Valiliği, şehit olan Şemdinli İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde görevli güvenlik korucuları Avdi Demir, Kemal İmece, Veysi Sebik ve Bülent Vermez'in ailelerine başsağlığı diledi.
Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "25 Temmuz 2022 Pazartesi günü saat 06.35 sıralarında Irak’ın kuzeyinde icra edilen Pençe-Yıldırım Harekatı çerçevesinde Keri Üs Bölgesi mevkiinde yol arama ve keşif/gözetleme faaliyeti icra etmek maksadıyla görevli personellerimize bölücü terör örgütü mensupları tarafından saldırı gerçekleşmiştir. Bahse konu saldırıda Şemdinli İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde görevli Avdi Demir, Kemal İmece, Veysi Sebik ve Bülent Vermez isimli güvenlik korucularımız şehit olmuştur. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

se.jpg

MERSİNLi ŞEHİDİN MESAJI DİKKAT ÇEKTİ

Kuzey Irak’ta şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Remzi Nişan’ın acı haberi Mersin’in Erdemli ilçesinde yaşayan ailesine haber verildi. Şehidin sosyal medya hesabına sabitlediği mesajındaki “Vatan; uğruna hiç gözünü bile kırpmadan canını feda edebilmektir, komando” ifadesi dikkat çekti.

Kuzey Irak’ta bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 30 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Remzi Nişan şehit düştü. Mersin’in Erdemli ilçesi Çeşmeli Mahallesi’nde ikamet eden şehidin babası Halis Nişan ve ailesine acı haber Kaymakam Avni Kula tarafından jandarma ve sağlık ekipleri eşliğinde verildi. Eve Türk bayrakları asılırken, haberi duyan çevre sakinleri de aileye taziyeye geldi Kur'an-ı Kerim okunmaya başlandı. Şehidin geçtiğimiz yıl 8 Ağustos’ta Osmaniye’de görevli hemşire Neslihan Nişan ile evlendiği öğrenildi.

Henüz evleneli bir yıl olmayan şehidin sosyal medya hesabına sabitlediği mesajında “Vatan, uğruna hiç gözünü bile kırpmadan canını feda edebilmektir, komando” ifadeleri dikkat çekti.
Şehidin cenaze töreninin ilerleyen saatlerde belirleneceği bildirildi.

o.jpg

ŞEHİDİN ACI HABERİ OSMANİYE’DEKİ EŞİNE VERİLDİ

Piyade Uzman Çavuş Remzi Nişan’ın şehadet haberi askeri yetkililer tarafından Düziçi Devlet Hastanesi’nde Eczane Teknikeri olarak çalışan eşi Neslihan Sevgi Nişan’a verildi.
Şehidin eşi Neslihan Sevgi Nişan, şehidin baba ocağı olan Mersin’in Erdemli ilçesine gitmek üzere yol çıktı.

ŞEHİT DÜŞEN 4 KORUCU ŞEMDİNLİ'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütünün saldırısı sonucu şehit düşen güvenlik korucuları Avdi Demir, Kemal İmece, Bülent Vermez ve Veysi Sebik Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde toprağa verildi.

Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütünün saldırısı sonucu güvenlik korucuları Avdi Demir, Kemal İmece, Bülent Vermez ve Veysi Sebik şehit düştü. Şehit güvenlik korucularının cenazeleri, Hakkari'de yapılan törenin ardından helikopterle Şemdinli ilçesine getirildi.

Düzenlenen törende şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları tören mangası tarafından alana getirilerek, öz geçmişleri okundu. Cenaze namazının kılınması ve yapılan duanın ardından şehit güvenlik korucularından 8 çocuk babası Kemal İmece (45) ile 3 çocuk babası Avdi Demir'in (28) naaşları Oğuraçan mezrasında toprağa verilirken, Bülent Vermez ve Veysi Sebik ise Şemdinli Asrı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Şehit yakınlarının gözyaşı döktüğü törende, şehitlerin evleri ile köy girişine Türk bayrakları asıldı.
Cenaze törenine Şemdinli Kaymakamı Muhammet Tugay, Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Resim

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.