Hamile kadını hastaneye otobüsle götürdü

Hamile kadını hastaneye otobüsle götürdü

Kayseri'de halk otobüsü şoförü, koltuktan düşen 8 aylık hamile kadını otobüsle hastaneye yetiştirdi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de halk otobüsünde fenalaşan hamile kadın, hastaneye otobüsle götürüldü.

Erkilet Mahallesi'nden kent merkezine sefer yapan halk otobüsünün şoförü Bayram Koç (52), önüne aniden çıkan bir yaya nedeniyle fren yaptı. Bu esnada otobüsün ön koltuğunda oturan 8 aylık hamile Tülin Akıncı (23) dengesini kaybederek düştü. Durumu fark eden Koç, otobüsü durdurmadan hamile kadını hastaneye götürdü.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine halk otobüsüyle götürülen Akıncı, tedavi altına alındı.

Bayram Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlığın her şeyden önemli olduğunu, bunun için hamile kadını otobüsle hastaneye götürmeye karar verdiğini söyledi.

Kadın yolcunun sağlık durumunu düşündüğünü ve bundan dolayı otobüsü hastaneye sürdüğünü ifade eden Koç, "Erkilet hattında çalışıyordum. Trafik lambalarında önüme aniden bir kadın çıktı, ben de mecburen fren yaptım. Bu esnada hamile kadının yere düştüğünü fark ettim. Zaman kazanmak için ambulansı aramadım, güzergahımdan çıkarak kadın yolcuyu ve bebeğini düşünerek hemen otobüsü hastaneye sürmeye karar verdim. Diğer yolcular da bu kararıma destek verdi. Umarım sağlık durumu iyidir." şeklinde konuştu.

Yolculardan Betül Bıyık ise otobüsün önüne aniden bir yayanın çıktığını ve otobüs şoförünün de fren yapmasıyla hamile kadının yere düştüğünü kaydetti.

Hastanede tedbir amaçlı gözlem altına alınan Tülin Akıncı'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :