Hamas'tan Trump'ın Ortadoğu Temsilcisine tepki

Hamas'tan Trump'ın Ortadoğu Temsilcisine tepki

Hamas, ABD Başkanı Trump'ın Ortadoğu Özel Temsilcisi Greenblatt'ın "silah bırakması gerektiğine" ilişkin açıklamasını kınadı

GAZZE (AA) - Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, ABD Başkanı Donald Trump'ın Ortadoğu Özel Temsilcisi Jason Greenblatt'ın "silah bırakması gerektiğine" ilişkin açıklamasını kınadı.

Hamas sözcüsü Hazım Kasım, yaptığı yazılı açıklamada, Greenblatt'ın, Hamas ve yöneticilerine yönelik saldırıları ile silah teslim talebinin; ABD'nin, Filistin halkına yönelik saldırılar ve suçları örtbas etmede işgal güçleriyle ortaklığa devam etmesi şeklinde değerlendirdi.

Kasım, ayrıca Greenblatt'ın açıklamasının, Gazze'deki ablukanın devam etmesini 'haklı çıkaran' İsrail propagandasına katılmak anlamına geldiğini belirtti.

Greenblatt, dün akşam sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Hamas, Gazze'nin kontrolünü Filistin yönetimine bırakmalı ve ve silahsızlanmalı. Eğer gerçek dünyaya katılmak istiyorsa, şiddetten uzak durması, İsrail'i tanıması ve daha önceki anlaşmalara uymaya karar vermesi gerekiyor. Hamas'ın artık bazı gerçek kararlar alma vakti geldi." ifadelerini kullanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :