Halterde hedef farklı renkte 2 madalya

Halterde hedef farklı renkte 2 madalya

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Taşpınar:- "İnşallah olimpiyatta renkleri farklı 2 madalya alabiliriz"- "5 yıl öncesinden 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın planlamasını yapıyoruz"

KONYA (AA) - MUHAMMED BOZTEPE - Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda renkleri farklı 2 madalya alma hedeflerinin olduğunu söyledi.

Taşpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm yarışmalardan aldıkları puanlar neticesinde 2016 Rio Olimpiyatları'na, 3 kadın ve 1 erkek olmak üzere 4 sporcuyla katılma hakkı elde ettiklerini anımsattı.

Olimpiyata çok sporcuyla katılmanın önemli olduğu belirten Taşpınar, olimpiyatlardan madalya ile dönebilmenin sporcu sayısından daha fazla önem taşıdığını dile getirdi.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda madalya beklentilerinin yüksek olduğunu vurgulayan Taşpınar, şunları kaydetti:

"Çalışmalarımız devam ediyor. Hem erkek hem de kadın sporcularımızı kampa aldık. Olimpiyata kadar kamplar devam edecek. Oraya katılacak sporcularımız aşağı yukarı belli ama aralarında tatlı bir rekabet olsun diye şimdi açıklamıyoruz. Bir branşın başarısı olimpiyatlarla değerlendiriliyor. Herkes çok iyi hazırlanıyor. Biz de aynı titizlikte çalışıyoruz. Hangi renkte olacağını söyleyemem ama iki farklı renkte madalya alabiliriz."


- "Tokyo Olimpiyatları'nın planlamasını yaptık"


Tamer Taşpınar, geçen yıl yaptıkları toplantı sonucu bir projeyi yürürlüğe koyduklarına işaret ederek, şöyle devam etti:

"2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda daha da başarılı olmak istiyoruz. Bu proje herkesi heyecanlandırıyor. Projeye 'Yıldızlar Tokyo Olimpiyat Projesi' ismini verdik. Yüz tane sporcuyu taradık ve tespit ettik. İçlerinden birkaç tane başarılı olabilecek ve kabiliyeti olan sporcu bulduk. Yıldızlar ve gençlerden de birkaç sporcuyu bu kadroya ekledik. Şimdiden tespit ettiğimiz sporcularımızı aralıksız kampa alacağız ve yarışmalara götüreceğiz. 5 yıl öncesinden 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın planlamasını yapıyoruz. Arkadaşlarımdan ve halter camiasından bu projeyle ilgili iyi geri dönüşler aldık. İlk kez böyle projelerin yapıldığını söylediler."


- "Başarı yüksek perdeden devam edecek"


Bazı branşlarda şampiyon olan bir sporcunun spor hayatı bitince yerine koyacak isim bulunamadığına dikkati çeken Taşpınar, şunları kaydetti:

"Elinizde iyi sporcular varsa, diğerleri de onu örnek alıp kolaylıkla kendini geliştirebiliyor ve motive olabiliyor. Biz şimdi bu noktayı yakaladık. Bazı branşların yaşadığı sıkıntıyı yaşamak istemiyoruz. Attığımız adımların neticesi buraya varacak. İyi bir sporcumuzun spor hayatı sona erdiğinde yerine ikincisini hazırlamış olacağız. Aynı başarı yüksek perdeden devam edecek."

Taşpınar, göreve geldiklerinde katıldıkları ilk Dünya Şampiyonası'nda toplamda 10 puan aldıklarını hatırlattı.

Katıldıkları ikinci şampiyonada puanı 68'e çıkardıklarını ifade eden Tamer Taşpınar, "Bu başarı, nasıl toparlandığımızın ve sporcularımızı nasıl geliştirdiğimizin bir göstergesi. Bir şeyler yapmak istiyorsanız, kulüp ve lisanslı sporcu sayısını artırmanız gerekiyor. Malzeme, sporcuların ihtiyaçları ve araç-gereçleri iyileştirmeniz lazım. Bunları yapınca da istikbale umutla bakıyorsunuz." diye konuştu.


Halterde hedef farklı renkte 2 madalya

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :