Halter: Yıldızlar Avrupa Şampiyonası

Halter: Yıldızlar Avrupa Şampiyonası

- Şampiyonanın yedinci gününde Emine Ayyıldız 2, Rabia Aslı ise 1 altın madalya kazandı


ANKARA (AA) - Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası'nın yedinci gününde Türkiye, Emine Ayyıldız ve Rabia Aslı ile toplam 3 altın madalya kazandı.

Türkiye Halter Federasyonundan yapılan açıklamada, Kosova'nın başkenti Priştine'de süren şampiyonada Emine Ayyıldız'ın silkme ve toplamda, Rabia Aslı'nın da koparmadaki derecesiyle Avrupa şampiyonu olduğu bildirildi.

17 yaş altı kızlar 75 kiloda Emine Ayyıldız, koparmada 84 kiloyla ikinci olurken, silkmede 106 ve toplamda da 190 kiloyla altın madalya elde etti.

15 yaş altı kızlar artı 94 kiloda Rabia Aslı, koparmada 73 kiloyla altın madalyaya ulaştı. Milli sporcu, silkmede 83 kiloyla dördüncü olurken, toplamda da 156 kiloya ulaşarak bronz madalya kazandı.

15 yaş altı erkekler artı 94 kiloda Onur Demirci ise silkmede kaldırdığı 150 kiloyla Avrupa ikincisi oldu. Milli halterci, koparmada "sıfır" çektiği için bu kategoride ve toplamda dereceye giremedi.

17 yaş altı erkekler 94 kiloda Tolga Bakıcı, koparmada 132 kiloyla yedinci, silkmede 153 kiloyla 10. ve toplamda da 285 kiloyla yedinci sırada yer aldı.

Türkiye, şampiyonada şu ana kadar 16 altın, 19 gümüş ve 23 bronz olmak üzere 58 madalyaya ulaştı.

Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası, yarın yapılacak müsabakalarla sona erecek. Şampiyonada yarın 17 yaş altı erkekler artı 94 kiloda Yıldıray Kaplan podyuma çıkacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :