Halter: 15 ve 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası

Halter: 15 ve 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası

15 yaş altı erkekler 94 kiloda Onur Demirci silkme ve koparmada rekor kırarak, toplamda 3 altın madalya kazandı- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu:"Genç sporcumuzun şampiyonanın iki rekorunu birden kırarak Avrupa Şampiyonu olması bizleri he

ANKARA (AA) - İtalya’nın Milano kentinde süren 15 ve 17 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası'nda podyuma çıkan 15 yaş altı erkekler 94 kiloda Onur Demirci 3 altın madalya kazandı.

Türkiye Halter Federasyonundan (THF) yapılan açıklamaya göre, Türk halterci koparmada 131, silkmede 161 kiloyu kaldırarak, toplamda 292 kiloya ulaştı ve 3 altın madalyanın sahibi oldu.

Milli sporcu, koparma ve silkmede kaldırdığı ağırlıklarla yeni rekorların da sahibi olmayı başardı.


- Bakan Kasapoğlu'ndan tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 15 ve 17 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası’nda, 94 kilo erkeklerde Avrupa Rekoru kırarak altın madalya kazanan Onur Demirci'yi yayımladığı mesajla tebrik etti.

Bakan Kasapoğlu, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen 15 ve 17 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası’nda koparmada 131, silkmede 161 kilo kaldıran ve 2 Avrupa Rekoru kırarak toplamda 292 kiloya ulaşan Onur Demirci’yi kutluyorum. Genç sporcumuzun şampiyonanın iki rekorunu birden kırarak Avrupa Şampiyonu olması bizleri hem çok mutlu etti, hem de gelecek için umutlandırdı. Onur Demirci’nin başarılarının devamını diliyorum. Uluslararası alanda ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalandırılmasında ve İstiklal Marşı'mızın dinletilmesinde emeği geçen herkese ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyorum."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :