Halkapınar'da damla sulama anlatıldı
Halkapınar'da damlama sulama çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Bir kahvehanede yapılan toplantıya Konya İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Alper Özçelik, Halkapınar Belediye Başkanı Hüseyin Mülazımoğlu, İl genel Meclis Daimi Üyesi Seceattin Yiğit, Halkapınar Sulama Kooperatifi Başkanı Adem Ergir, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Özçelik, Halkapınar merkez damlama sulama tesisinin Konya'da ve Türkiye'de örnek bir proje olduğunu, en fazla 45 gün içinde bitirileceğini belirtti.
Sulama tesisatının döşenmesi için iş makinelerinin çalışacağını bu yüzden bahçelerde zararların oluşacağını dile getiren Özçelik, bu zararı en aza indirmeye çalıştıklarını bildirdi.
İki kuyudan temin edilen suyun 44 hektarlık alanda toplam 522 parselin damlama sulamaya açılacağını ifade eden Özçelik, ihale bedelinin 310 bin YTL olduğunu belirtti.
Belediye Başkanı Mülazımoğlu da ilçenin sulama suyu için kullandığı 7 adet kuyu olduğunu bu kuyulardan iki tanesine ruhsat alınabildiğini vurgulayarak, İvriz Barajı'ndan alınan saniyede 200 litre su ile Halkapınar'ın sulama ihtiyacının gidermeye çalıştıklarını söyledi.
aa