Halk oylamasına doğru

Halk oylamasına doğru

İstanbul'da hastaların da oy kullanabilmesi için İl Sağlık ve Halk Sağlığı müdürlüklerince hazırlıklar tamamlandı- İl Halk Sağlığı Müdürü Güner:- "İnşallah bütün hastalarımızı anayasal hakkına kavuşturmuş olacağız. Evinden alacağız, sandığa götüreceğiz, o

İSTANBUL (AA) - İstanbul İl Sağlık ve Halk Müdürlüğü ekiplerince, hastaların da oy kullanabilmesi için hazırlık yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü halk oylaması öncesinde çalışmalarını tamamladı. Bu kapsamda, ekip ve araçlar basına tanıtıldı.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Anadolu Yakası 112 Komuta Merkezinde yapılan koordinasyon toplantısında, sağlık hizmetlerinin son 15 yıldır büyük bir gelişim sürecinde olduğunu vurguladı.

Çok önemli bir referanduma gidildiğini belirten Memişoğlu, şöyle devam etti:

"Bu referandum sürecinde vatandaşlarımızın doğal hakkı olan oy atma imkanını sağlamak için, özellikle yatalak, hasta ve hastanede olan hastalarımızla ilgili bir organizasyon yaptık. Bu kişiler çağrı yaptıkları ve bizden talep ettikleri anda bütün Türkiye'de de sandıklara oy atmaları için ulaştırma imkanı sağlıyoruz. Böylece her vatandaşımız yatalak da olsa hastanede de olsa, bu özel hastane de olabilir, üniversite hastanesi de olabilir, kamu hastanesi de olabilir, evde sağlık hizmeti alan hastalarımız da olabilir. Ekibimiz ve araçlarımız hazır, talep edildiği anda biz Allah kısmet ederse 16 Nisan'da bütün hizmeti sunacağız. Halk Sağlığı Müdürlüğü organizasyonuyla da bu hizmeti vatandaşlarımıza sunacağız."

İl Halk Sağlığı Müdürü Abdullah Emre Güner ise 78 bini Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından takip edilmekle beraber, 40 binden fazlası hastanelerde kayıtlı ve evde sağlık hizmeti alan hastaların hepsine SMS yoluyla ulaştıklarını kaydetti.

Güner, şu anda 145 binek araç ve 25 nakil aracıyla planlama yaptıklarını anlatarak, "Çağrı merkezimiz sabah 08.00'den gece 24.00'e kadar açık ve randevuları veriyor. Bütün hastalarımıza randevulaşmalarımızı yaptık. Referandumun başlamasına kadar bütün randevulaşmamız tamamlanacak. İnşallah bütün hastalarımızı anayasal hakkına kavuşturmuş olacağız. Evinden alacağız, sandığa götüreceğiz, oyunu kullandırdıktan sonra tekrardan evine bırakacağız." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından Memişoğlu, Güner ve diğer tüm görevliler hatıra fotoğrafı çektirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :