Halk oylamasına doğru

Halk oylamasına doğru

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Evet Platformu, anayasa değişikliğine desteklerini yineledi. Kırşehir Evet Platformunu oluşturan 53 sivil toplum kuruluşunun...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Evet Platformu, anayasa değişikliğine desteklerini yineledi.

Kırşehir Evet Platformunu oluşturan 53 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, Memur-Sen Kırşehir İl Başkanlığında bir araya geldi.

Platform sözcüsü İbrahim Küçükdeveci, yaptığı açıklamada, her türlü vesayetten kurtulmuş güçlü Türkiye için Kırşehir sivil toplum kuruluşları olarak anayasa değişikliğine "evet" dediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin sadece siyasilerin değil tüm toplumun meselesi olduğunu dile getiren Küçükdeveci, bu sürecin "evet" ile sonuçlanması için önemli bir gayretin içinde olduklarını ifade etti.

Türkiye'nin çok kritik ve zor günlerden geçtiğini aktaran Küçükdeveci, şunları kaydetti:

"Koalisyonlar gerçekten bu ülkeyi yordu. Herkes çok iyi biliyor ki, ekonomimizin büyüdüğü dönemler, koalisyonlar olmadığı istikrar dönemleridir. Koalisyonlar ve krizlerden kurtulmak, güçlü bir ekonomiye kavuşmak için 'evet' diyoruz. Biliyoruz ki, güçlü ve istikrarlı, her türlü vesayetten kurtulmuş bir Türkiye'yi destekliyoruz. Türkiye ilk kez siviller eliyle yapılmış, sivil bir anayasaya kavuşacak. Millet olarak bu şansı iyi değerlendirmeli ve asla kaçırmamalıyız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :