Halk oylamasına doğru

Halk oylamasına doğru

Kosova'da kayıtlı bin 275 seçmen 9 Nisan'da Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği ve Prizren Başkonsolosluğu'nda oy kullanabilecek

PRIZREN (AA) - Kosova'da kayıtlı bin 275 seçmen, Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylaması kapsamında 9 Nisan'da Tükiye'nin Priştine Büyükelçiliği ve Prizren Başkonsolosluğu'nda oylarını kullanabilecek.

Kosova'daki çalışmaları hakkında AA muhabirine açıklamada bulunan AK Parti Kosova Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Orhan Vardar, Kosova'da kayıtlı bin 275 seçmen olduğunu belirterek, çalışmaları kapsamında tüm seçmene ulaşıp halk oylaması hakkında bilgi verdiklerini aktardı.

Vardar, üç gün boyunca başkent Priştine'nin yanı sıra Mitrovica, Dobırçan, Vuçıtırn ve Mamuşa gibi Türk nüfusun yoğun yaşadığı bölgelere giderek, seçmene Türkiye'yi, yapılacak halk oylamasını ve neden "evet" demeleri gerektiğini anlattıklarını söyledi.

Seçmenin "evet" demesinin Kosova için de önemine işaret eden Vardar, "Daha güçlü bir Türkiye, daha güçlü bir Kosova için biz 'evet' demek zorundayız. Kosova Türkiye, Türkiye de Kosova'dır. Buraya gelirken bir slogan belirlemiştik: 'Türkiye Türkiye'den Büyüktür'. Bu slogan altında, Türkiye Kosovasız, Kosova da Türkiyesiz olmaz, eksik kalır. Tüm Kosovalı seçmenlerimizi 'evet' demek için sandığa bekliyoruz." diye konuştu.

Vardar, Prizren'de ilk defa oy kullanılabileceğine işaret ederek, bunun halk oylamasına katılımı da ciddi oranda artıracağı kanaatinde olduklarını belirtti.

Kosova'daki tek Türk belediyesi olan Mamuşa'nın Belediye Başkanı Arif Bütüç de hem Kosova'da yaşayan Türk vatandaşlarını, hem de Türkiye'de yaşayan Kosovalı göçmenleri "evet" demeye çağırarak, "Güçlü Türkiye, güçlü Balkanlar ve güçlü Kosova'dır." dedi.

Bütüç, verilecek "evet" oylarının, Kosova için de son derece önemli olduğunu vurguladı.

Kosova'da yaşayan Türk vatandaşları, 9 Nisan Pazar günü yerel saat ile 09.00-21.00 arasında, Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği ile Prizren Başkonsolosluğu'nda oy kullanabilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :