Halk oylamasına doğru

Halk oylamasına doğru

AK Parti Eskişehir Milletvekili Günay: "Yeni sistem ile beraber halkımızın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarımız hız kazanacak. Çiftçimiz, üreticimiz kazanacak, girişimcimizin önü açılacak, iş dünyası kazanacak, Türkiye kazanacak"

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Emine Nur Günay, "Yeni sistem ile beraber halkımızın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarımız hız kazanacak. Çiftçimiz, üreticimiz kazanacak, girişimcimizin önü açılacak, iş dünyası kazanacak, Türkiye kazanacak." dedi.

Halk oylaması çalışmalarına Sarıcakaya'da devam eden Günay, seraları ziyaret ederek üreticiler ile bir araya geldi.

Günay, seralarda aşılama yaptıktan sonra kadınlarla köy fırınında pide pişirdi ve ilçenin "beyaz yaşmaklıları" olarak bilinen kadınlarıyla sohbet etti.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ayrıntılarını vatandaşlarla paylaşan Günay, beyaz yaşmaklı kadınlardan "evet" sözü aldıktan sonra Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler ile hastaları ziyaret etti. Yeni açılan Sarıcakaya Belediyesi Gençlik Merkezi'nde Sarıcakayalılarla bir araya gelen Günay, yer sofrasında ilçenin sorunlarını değerlendirdi.

- "Mevcut sistemin sıkıntılarını bire bir yaşıyorum"

İlçe meydanında çok sayıda vatandaşla bir araya gelen Günay, şunları söyledi:

"Mevcut sistemin sıkıntılarını bire bir yaşıyorum. Bir milletvekili olarak köylere kadar gidiyor, halkımızın sorunlarını, önerilerini dinliyoruz. Ancak mevcut sistem gereği bu sorunların çözümüne yönelik yasa tasarısı hazırlama yetkisi halk ile birebir temasta olan vekiller yerine hükümete verilmiş. Bu nedenle önce bu sorunları bakanlarımıza aktarıyoruz, çözüm odaklı destek veriyorlar. Ancak bürokratik bir çok engeli aştıktan sonra yasa tasarısı oluşturuluyor. Bakanlar Kurulunda onaylandıktan TBMM'ye geliyor ve bekleyen yüzlerce yasa tasarısı arasında yerini alıyor. Bu sürecin yavaşlığı nedeniyle Mecliste yüzlerce yasa tasarısı birikiyor. İşte sizden dinlediğimiz sorunların çözümlerine yönelik adım atmak mevcut sistemde bu kadar yavaş oluyor. Sistem tıkanıyor. Bugüne kadar bu zorluklara rağmen bakanlarımızın ilgisi, bakanlık personellerimizin desteği sayesinde bir çok soruna çözüm getirmeyi başardık. Ancak 16 Nisan’da oylayacağımız cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde milletvekilleri doğrudan meclise yasa tasarısı önerebiliyor. Yasama ve yürütme tamamen ayrılıyor. Meclis kanun yapıyor, yürütme icraata odaklanıyor. Böylece tüm bu bürokratik engelleri aşmış, Türkiye'nin önünü açmış oluyoruz. Yeni sistem ile beraber halkımızın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarımız hız kazanacak. Çiftçimiz, üreticimiz kazanacak, girişimcimizin önü açılacak, iş dünyası kazanacak, Türkiye kazanacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :