Halk oylamasına doğru

Halk oylamasına doğru

Bitlis Valisi Çınar:- "Her türlü tedbirimizi aldık. Hiç kimse terör örgütü PKK'dan korkmasın. Sandığa gitsin ve özgür iradesiyle oyunu kullansın"

BİTLİS (AA) - Bitlis Valisi Ahmet Çınar, halk oylamasına ilişkin her türlü tedbiri aldıklarını belirterek, "Hiç kimse terör örgütü PKK'dan korkmasın. Sandığa gitsin ve özgür iradesiyle oyunu kullansın." dedi.

Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasıyla ilgili Bitlis'te sandık yerlerinin ve sandık başkanlarının belirlenmesine ilişkin bütün işlemlerin hiçbir sorun olmadan, hukuk ve demokrasi ölçülerinde, seçim hakiminin sorumluluğunda planlandığını anlattı.

Herkesin sandığa gitmesi gerektiğini vurgulayan Çınar, şunları kaydetti:

"Ülkemizin geleceği açısından çok kritik bir referandum olduğunu düşünüyoruz. Halkımız hiçbir şeyden endişe etmesin, hiçbir şeyden çekinmesin. Özgür iradeleriyle sandıkta oylarını kullanabilecekleri ortamı hazırladık. Bütün tedbirlerimizi aldık. Geçmiş yıllarda terör örgütü PKK'nın halk üzerinde yoğun bir baskısı vardı. Kendilerinden olmayan, başka partilere oy verebilecek potansiyeli olan kişi, aile ve aşiretleri, hepsini bir bir tehdit ederek, 'Eğer şu kadar bize oy çıkmazsa, eğer şu kadar karşı tarafa oy çıkarsa bunun sorumlusu olarak sizi göreceğiz' diyerek tehdit ediyordu."

Kimsenin özgür iradesiyle bir meseleleri olmadığını vurgulayan Çınar, "Her türlü tedbirimizi aldık. Hiç kimse terör örgütü PKK'dan korkmasın. Sandığa gitsin ve özgür iradesiyle oyunu kullansın." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler