Halk oylamasına doğru

Halk oylamasına doğru

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Akbulut, 16 Nisan halk oylamasında "evet" oyu kullanacaklarını açıkladı

İSTANBUL (AA) - Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Akbulut, anayasa değişikliğinin halk oyuna sunulacağı 16 Nisan'da "evet" oyu kullanacaklarını bildirdi.

Akbulut, vakfa üye kuruluşların başkan ve temsilcilerinin de katılımıyla Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, "Ortak Vicdanın Sesi" başlıklı bildiriyi okudu. Toplantıda, aralarında MÜSİAD, Memur-Sen, Hak-İş, İHH, ÖNDER, İlim Yayma Cemiyeti, UHİM, Hayrat Vakfı gibi sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de hazır bulundu.

Hamza Akbulut, Suriye'de 100'den fazla masum insanın katledilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Vakıf olarak Türkiye'nin her yerinde faaliyet gösterdiklerini vurgulayan Akbulut, "Türkiye'nin kılcal damarlarında biz varız, halkın nabzını biz tutuyoruz." dedi.

TGTV'nin 2011'de yeni bir anayasaya duyulan ihtiyacı yazılı şekilde kamuoyuyla paylaştığını hatırlatan Akbulut, getirilen teklife "evet" oyu verilmesi halinde çift başlılığın ortadan kalkacağını söyledi.

Türkiye'de istikrarın sağlanmasının önemine vurgu yapan Akbulut, ülkenin terörle mücadelede daha etkin hale gelmesine zemin hazırlaması bakımından 16 Nisan halk oylamasını önemsediklerini ifade etti.

Hamza Akbulut, "Milli birlik ve beraberlik, devletle milletin kaynaşması, vesayetin ortadan kaldırılıp bürokratik oligarşinin tarihe gömülmesi, uzlaşma kültürü getiren bir hükümet sistemi, İslam dünyasının umudu haline gelen ülkemizin iç ve dış tehditlere karşı koyması için 'evet' diyoruz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :