Halk isterse Çankaya'ya çıkarım

Halk isterse Çankaya'ya çıkarım

Anayasa'nın 101. maddesine göre Meclis dışından bir kişinin Cumhurbaşkanlığı'na aday olabilmesi için Meclis üye sayısının 5'te birinin, yani 110 milletvekilinin aday göstermesi gerekiyor

Anayasa'nın 101. maddesine göre Meclis dışından bir kişinin Cumhurbaşkanlığı'na aday olabilmesi için Meclis üye sayısının 5'te birinin, yani 110 milletvekilinin aday göstermesi gerekiyor. Buna karşılık Cumhurbaşkanlığı aday adaylığını açıklayan Trabzon doğumlu Emekli Albay Fethi Kormaz, il il dolaşarak vatandaşlarla görüşüyor. Aday adaylığını açıklayan Kormaz, 1 milyon kişiyi arkasına alarak miletvekillerini ikna etmeyi hedefliyor. Kormaz'ın aday olma taktiğiyse milletvekillerinden önce halkın desteğini sağlamak.


Konya’ya da gelen Kormaz, sokaktaki vatandaşlarla görüşerek adaylığı hakkında bilgi verdi. Kormaz’ın Cumhurbaşkanı aday adayı olduğunu söylemesi üzerine önce şaşıran vatandaşlar, daha sonra Kormaz’ın dağıttığı kartı görünce şaka olmadığını anlayıp kendisini dinliyorlar.


41 milletvekili ile görüşme halinde olduğunu ifade eden Korkmaz, “Önemli olanın halkın desteğidir” diyor. Korkmaz, kendisinin Cumhurbaşkanı olacağına kesin gözüyle bakıyor. İşte size ilginç bir adaylık öyküsü.


 


Cumhurbaşkanı aday adaylığını açıklayan emekli Albay Fethi Korkmaz, halkın TBMM üzerindeki baskısının, kendisini Türkiye Cumhuriyeti'nin 11'inci cumhurbaşkanı yapmaya yeteceğine inandığını söyledi


Trabzon'da 5 Haziran'da açıkladığı Cumhurbaşkanlığı aday adaylığının ardından çıktığı Türkiye gezisinde Antalya'ya gelen emekli Albay Fethi Korkmaz,. Türkiye'de ilk defa TBMM dışından birinin cumhurbaşkanlığı aday adaylığını açıkladığını belirten Korkmaz, iktidar ve muhalefetten 41 milletvekilinin desteğini şimdiden aldığını ileri sürdü. 200 bin kişilik bir kamuoyu desteğinin de arkasında olduğunu belirten emekli Albay, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın `halk kimi ister ve desteklerse cumhurbaşkanı o olur' şeklinde açıklasındaki kişi benim" diye konuştu.
Halkın TBMM üzerindeki baskısının, kendisini Türkiye Cumhuriyeti'nin 11'inci cumhurbaşkanı yapmaya yeteceğine inandığını söyleyen Korkmaz, namaz kıldığını, oruç tuttuğunu ve alkol kullanmadığını kaydetti.
2007 yılı Nisan ayında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Ankara'da siyasi partileri de ziyaret edeceğini belirten Korkmaz, bu ziyaretlerle birlikte milletvekillerinin desteğini isteyeceğini açıkladı. Seçimlerde en az 110 milletvekilinin kendisini aday göstereceğine inandığını söyleyen Korkmaz, "En az 110 milletvekilinin, demokrasinin gereği ve vicdanlarının sesini dinleyerek beni cumhurbaşkanı adayı göstereceklerine inanıyorum. Asgari 276 milletvekili de bana oy vererek beni 11. cumhurbaşkanı olarak seçecek. Bu adaylığımdan benden daha layık, daha cesur biri ortaya çıkıncaya kadar çekilmeyeceğim. Şayet çıkarsa da onu seve seve desteklerim" diye konuştu. 
AK Parti'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bölünmeden ayrılma hesapları yaptığını, diğer partilerin adaylarının da gerginlik yaratacağını, kendisinin ise alternatifsiz olduğunu savunan Fethi Korkmaz, "Seçimde TBMM beni aday gösterip Çankaya'ya çıkaracaktır" şeklinde konuştu.
Korkmaz, Antalya'dan önce 22 ilde sivil toplum örgütleri, vatandaşlar ve basın mensuplarıyla bir araya geldiğini ve 30 bin kişiyle yüz yüze görüştüğünü kaydetti. A.Şenol Demirbaş-Memleket