Halı ihracatçıları yıl sonu hedefi için çalışıyor

Halı ihracatçıları yıl sonu hedefi için çalışıyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden 8 ayda 827 milyon 291 bin dolarlık halı ihracatı yapıldı

GAZİANTEP (AA) - Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden bu yılın 8 aylık döneminde 827 milyon 291 bin dolarlık halı ihracatı gerçekleştirildi.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliğinden (GAHİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, bölgeden 2016 Ocak-Ağustos döneminde yapılan 827 milyon 291 bin dolarlık halı ihracatı içerisinde en yüksek payı 780 milyon 360 bin dolarla makine halısı aldı.

Bölgeden aynı dönemde 45 milyon 33 bin dolarlık tufte, 1 milyon 293 bin dolarlık el halısı ve 605 bin dolarlık kilim ihracatı yapıldı.

Halı ihracatının yapıldığı ülkelerin başında Suudi Arabistan, Libya, ABD, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri ve Almanya yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GAHİB Başkanı Selahattin Kaplan, dünyanın farklı noktalarına halı ihracatı yapma başarısı gösteren halıcıların yıl sonu hedefi için çalıştığını belirtti.

Bu yıl dünya üzerindeki ekonomik ve siyasi olaylar nedeniyle istenilen rakamları yakalayamadıklarını anlatan Kaplan, her şeye rağmen halıcıların bölge ve ülke ayırtmaksızın ihracata devam ettiğini ifade etti.

Kaplan, sene sonunda hedefledikleri rakamları yakalamak istediklerini sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :