Halep'ten tahliye edilen sivillere yardım eli

Halep'ten tahliye edilen sivillere yardım eli

Türk Kızılayı, Halep'ten tahliye edilerek İdlib'in Kah bölgesindeki çadır kente getirilen 85 aileye çeşitli yardımlarda bulundu- Kızılay Genel Başkanı Kınık: "Yardım paketlerimizde yeni gelen ailelere yönelik battaniye, giyim, hijyen paketleri, çocuk mama

İDLİB (AA) - Türk Kızılayı, Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların kuşatmasından tahliye edilerek İdlib'in Kah bölgesindeki çadır kente yerleştirilen 85 aileye çeşitli yardımlar yaptı.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, beraberinde Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun ile İdlib'in Kah bölgesindeki çadır kente geldi.

Burada, Halep'ten tahliye edilen 85 aileye battaniye, giyim eşyası, çocuk maması, konserve gibi çeşitli yardımlarda bulunuldu.

Burada kalan Suriyelilerin, çamurlar içerisinde kalan çadırlarda yaşamaya çalıştığı, temel besin ihtiyaçlarına dahi ulaşmakta zorluk çektiği gözlendi.

Çocukların bazılarının ayaklarında ayakkabılarının olmadığı, elbiselerinin de kış şartları için yetersizliği dikkati çekti.

Halep'ten gelen yaralıların, bu çadır kentteki yakınlarının yanlarına ve boş olan bazı çadırlara yerleştirildikleri öğrenildi.

- "Halep'ten gelen ailelere yardım dağıttık"

Suriyelilere yapılan yardımların ardından AA muhabirine açıklamada bulunan Kınık, dün kuşatma altından güvenli bölgelere tahliye edilen 85 ailenin çadır kentteki müsait yerlere yerleştirildiğini söyledi.

Kınık, Kah çadır kentine Türk Kızılayı'nın devamlı yardımlarda bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Buradaki ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarımız zaten devam ediyordu. Bugün özelikle Halep'ten gelen ailelere yardımlarımızı dağıttık. Yardım paketlerimizde yeni gelen ailelere yönelik battaniye, giyim, hijyen paketleri, çocuk maması ve konserve gibi eşyalar bulunuyor. Burası daha önce oluşturulmuş bir çadır kent. Bu civarda bunun gibi 400 civarında çadır kent var. Buna benzer yerlerde 700 bin insan yaşıyor. Toplamda İdlib'de bir milyonu aşkın mülteci bulunuyor."

Türk Kızılayı'nın bölgeye günlük yardımlarının devam edeceğini de belirten Kınık, daha sonra aynı bölgede 500 dönüm arazi üzerine yapılması planlanan yaklaşık 10 bin kişilik çadır kent alanında incelemede bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :