Halep'teki yakınlarının yolunu gözlüyorlar

Halep'teki yakınlarının yolunu gözlüyorlar

Halep'in doğusunda yaşanan gelişmelerin ardından yakınlarının Türkiye ya da sınıra yakın bölgeye gelebileceğini düşünen bazı Suriyeliler, Hatay'daki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda umutla bekliyor - Suriyeli Muhammed:- "Uzun zamandır yakınlarımızdan haber alam

HATAY (AA) - Halep'in doğusunda yaşanan gelişmelerin ardından yakınlarının Türkiye ya da sınıra yakın bölgeye gelebileceğini düşünen bazı Suriyeliler, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda beklemeye başladı.

Hatay'da yaşayan Suriyeliler, Halep'in doğusundaki ateşkes kararı üzerine, yakınlarının buraya ulaşacağı umuduyla Reyhanlı ilçesindeki sınır kapısına geldi. Suriyelilerden kimisi bölgeden gelen "ateşkes ihlali" haberlerinin ardından evlerine dönerken, kimisi soğuk hava ve yağmura aldırmadan bekleyişini sürdürdü.

Anne ve babasıyla 2 yıl önce Halep'ten kaçan Ebu Muhammed, AA muhabirine, çok sayıda akrabasının Suriye'de kaldığını söyledi.

Ateşkesin sağlandığını, insanların tahliye edileceğini duyar duymaz sınıra geldiğini anlatan Muhammed, "Biz geldik ancak aklımız orada kaldı. Kardeşim, kuzenlerim, amcalarım oradaydı. Her gün onlarca çocuk öldürüldü. Uzun zamandır yakınlarımızdan haber alamadık. Yaşadıklarından bile haberimiz yok. Onları Allah'a emanet etmiştik. İnşallah onlar da bizim gibi sağ salim Türkiye hududuna gelir." diye konuştu.

Tüm dünyanın Halep'i unuttuğunu dile getiren Muhammed, ateşkesin ihlal edildiği yönünde aldıkları duyumlara inanmak istemediklerini kaydetti.

İsmini vermek istemeyen Suriyeli bir kadın ise ailesinin Halep'ten halen çıkamadığını belirterek, "Benim gibi çok sayıda Halepli sevindi ancak endişeliyiz. İnşallah bu sefer doğru söylerler ve insanların çıkışına izin verilir." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :