Halep'teki sivillere yönelik saldırılara tepkiler

Halep'teki sivillere yönelik saldırılara tepkiler

İstanbul'da, Bosna Hersek'teki NATO birliğinde görev yaptığı sırada NATO'dan aldığını belirttiği teşekkür belgesini tepki amacıyla yırtan bir vatandaş, saldırılara kayıtsız kalınmasını kınadı

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da, Halep'teki sivillere yönelik saldırılara tepki gösteren bir vatandaş, Bosna Hersek'teki NATO birliğinde görev yaptığı sırada NATO'dan aldığını belirttiği teşekkür belgesini tepki amacıyla yırttı.

Halep'te sivillere yönelik saldırıları protesto etmek amacıyla üzerinde İngilizce "Dünya 5'ten büyüktür" yazan pankartla Beşiktaş'taki Şehitler Tepesi'ne gelen Orhan Şentürk, bölgedeki saldırıları kınadı.

Şentürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünya kamuoyu ve NATO'nun Halep'te sivillere yönelik katliamlara tepkisiz kaldığını öne sürerek, bu nedenle eylem yapmaya karar verdiğini söyledi.

NATO bünyesinde Bosna Hersek'te 10 ay askerlik yaptığını dile getiren Şentürk, "Bana orada teşekkür belgesi verdiler. Belgede NATO Genel Sekreteri'nin imzası bulunuyor. Bu belgeyi, Ortadoğu, Halep ve Türkiye'de yaşanan terör olaylarına tepkisiz kalmaları nedeniyle yırtmak istiyorum. NATO'nun insanlara verdiği bir şey yok. Dünya üzerinde hiçbir başarılı işleri yok. Bosna'da da aynısı yaşanmıştı." diye konuştu.

Şentürk, bu sebeple belgenin artık kendisi için bir şey ifade etmediğini belirterek, "Artık bir geçerliliği yok. Mazlumların duası bize yeter. Onların teşekkür belgesini kabul etmiyorum. Bu kadar masum insan ölürken onları izleyenlerin bir şeyini istemiyorum. Tüm bunlara tepkiliyim. Artık bu belgeyi yırtıp, çöpe atmak istiyorum. Artık bu zulümlerin son bulmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler