Halep'teki sivillere yönelik saldırılara tepkiler

Halep'teki sivillere yönelik saldırılara tepkiler

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı ve kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, tarihi Ulu Cami'de kılınan cuma namazının ardından, Halep'teki sivillere yönelik saldırılara tepki gösterdi - AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Akar:- "Ümmetin bu acılı g

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da AK Parti üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Suriye'nin Halep kentinde yaşanan katliama tepki gösterdi.

AK Parti Gençlik Kolları üyeleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'de kılınan cuma namazının ardından bir araya gelerek Halep'te yaşanan katliamla ilgili basın açıklaması düzenledi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Şam'daki Emeviye Camisi'nin ikiz kardeşi olarak tanımladığı Diyarbakır Ulu Cami'de, İslam coğrafyasında yaşayanların çektiği acıları defalarca dile getirdiklerini söyledi.

"Hemen yanı başımızda Halep'te Müslüman kardeşlerimiz katledilmektedir." diyen Akar, uluslararası camia, Birleşmiş Milletler, Arap İslam dünyası ve Avrupa Birliği'nin katliama sessiz kaldığını ifade etti.

Akar, tüm Müslümanları birliğe davet ederek şöyle konuştu:

"Ümmetin bu acılı gününde Türkiye Cumhuriyeti devleti sesini yükseltiyor. Biz mazlum coğrafyanın sesi olacağız. Türkiye, nerede bir mazlum varsa onun yanına yardımına koşacaktır. Ne yazık ki katil cani Esed rejimini İran, Rusya gibi devletler de desteklemektedir. Başka uluslararası küresel güçler desteklemektedir. Bunları biz unutmayacağız."

Gençlik Kolları adına konuşan Emin Koşal ise Halep'te yaşanan zulmün görmezden gelinmemesi ve sessiz kalınmaması gerektiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünya beşten büyüktür" sözünü kendilerine şiar edindiklerini aktaran Koşal, Halep'te yaşanan zulme sessiz kalmayacaklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :