Halep'teki sivillere yönelik saldırılara tepkiler

Halep'teki sivillere yönelik saldırılara tepkiler

Sudan'daki Dünya Müslüman Alimler Derneği:- "Halep'e yönelik hücum, barbar bir saldırı, uluslararası komplo ve ümmetin yüzüstü bırakmasıdır. Bu uluslararası sistemin genel olarak İslam ümmetine özellikle de Sünnilere karşı işlediği suçlara bir örnektir"-

HARTUM (AA) - Sudan'daki Dünya Müslüman Alimler Derneği, Halep'te yaşananların uluslararası sistemin Müslümanlara karşı işlediği suçlara bir örnek olduğunu ve bazı liderlerin Suriye halkına ve savaşçılara gerçek bir yardım yapıp yapmadıklarını gözden geçirmesi gerektiğini belirtti.

Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Muhammed Abdulkerim, başkent Sudan'da düzenlediği basın toplantısında, Halep'te yaşananlara ilişkin Müslüman alimlerin üyesi olduğu Dünya Müslüman Alimler Derneği, Dünya Müslüman Alimler Birliği, Suriye İslam Konseyi, Suriye İlim Ehli Şura Konseyi, Sudan Alimler Heyeti, Fas Alimler Derneği, Irak Müslüman Alimler Heyeti, Lübnan Müslüman Alimler Birliği, Diasporadaki Filistinli Alimler Birliği, Afrika Alimler Birliği tarafından imzalanan bildiriyi okudu.

Bildiride, "Halep'e yönelik hücum, barbar bir saldırı, uluslararası komplo ve ümmetin yüzüstü bırakmasıdır. Bu uluslararası sistemin genel olarak İslam ümmetine özellikle de Sünnilere karşı işlediği suçlara bir örnektir." ifadesine yer verildi.

Müslüman toplulukların, Allah'ın kardeşlerini zafere ulaştırması için kendilerini sorumlu tuttuğu her vesileyi kullanarak onlara yardım etmesi gerektiği ifade edilen bildiride, ümitvar olunabilmesi için bazı liderlerin Suriye halkına ve savaşçılara gerçek bir yardım yapıp yapmadıklarını gözden geçirmesi gerektiği kaydedildi.

Bu yardımın Suriyelileri katliamdan ve vahşetten kurtarmak için değil aynı zamanda kendilerini aynı duruma düşmekten kurtarmak için olduğu vurgulanan bildiride, başta İran olmak üzere İslam düşmanlarının ehli sünnete karşı kan dökücü ve yıkıcı projeleri hakkında İslam ümmeti uyarıldı.

Basın toplantısında konuşan Suriye Alimler Birliği Üyesi Mazin el-Beyati, Suriye'deki savaşın üstünden yaklaşık 6 yıl geçmesine rağmen saldırıların hala devam ettiğini söyledi.

Beyati, Batı dünyasının "Suriye'ye müdahale yok" şiarını tekrarladığını ancak tek taraf yararına müdahale yapıldığını gördüklerini dile getirdi.

Irak Müslüman Alimler Derneği Üyesi Abdulmelik el-Cuburi de İran'ın Suriye'yi yıktığını ve iflasın eşiğine getirdiğini ifade etti.

Cuburi, Suriye'nin üzerinden zulmü kaldırmak için gayret etmeye çağırdı.

Diasporadaki Filistinli Alimler Birliği Üyesi Nurullah Nassar ise İsrail ve Rusya'nın Suriye'yi yıktığını ve halkını göç etmek zorunda bıraktığını belirtti.

Nassar, "Suriye'de olanlar, Mescid-i Aksa'da olanlara karşı susmamızdan kaynaklandı." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler