Halep'teki sivillere yönelik saldırılara tepkiler

Halep'teki sivillere yönelik saldırılara tepkiler

TÜGVA üyesi bir grup genç, Üsküdar'da Marmaray istasyonu önünde bir araya gelerek Halep'te sivillere yönelik saldırıları protesto etti

İSTANBUL (AA) - Suriye'nin Halep kentinde, sivillere yönelik saldırılar, Üsküdar'da protesto edildi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üyeleri Marmaray istasyonu önünde düzenlendikleri eylemde, ellerinde taşıdıkları dövizlerle tekbir getirip Esed rejimi aleyhine slogan attı.

Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen uzun süre burada protestolarını sürdüren grup adına TÜGVA Üsküdar İlçe Başkanı Bilal Ermiş, kınama metnini okudu.

Ermiş, Suriye'de insanlığın öldüğünü ve iç savaşa sürüklenmeden önce 5 milyon civarında insanın yaşadığı Halep'te bugün 300 bin mazlumun bombardıman altında açlıkla pençeleştiğini aktardı.

Halep'te yaşayanların birçoğunun şehri terk etmek zorunda kaldığını, diğerlerinin ise katledildiğini belirten Ermiş, şöyle konuştu:

"Bu tablonun failleri, zalim Esed diktatörlüğünün devamı için 5 yıldır adeta seferberlik içinde olan emperyalist Rusya, ABD ve mezhepçi yayılma politikası güden İran'dır. Taşeron örgütleri eliyle uygulamaya koydukları son yüzyılın en acı soykırımlarından birinin gerçekleştiği Suriye'den 5 yıldır milyonlarca insan mülteci olarak ülkeyi veya yaşadıkları şehri terk etti. Binlerce insan çocuk, kadın, yaşlı olup olmamasına bakılmaksızın katledildi. Mülteci olarak Avrupa'ya gitmek isteyen nice Aylan bebekler Akdeniz'in, Ege'nin sularında insanlığımızla birlikte karaya vurdu. Zalim şebekenin Suriye'nin etnik ve mezhepsel yapısını değiştirmek, zulüm sistemlerini ebedi kılmak için yürüttükleri vahşet politikaları bugün Halep'te 300 bin insanı açlığa, susuzluğa, göçe zorlamaktadır. Zulüm gün geçtikçe şiddetini artırırken, dünya üç maymunu oynamaya devam etmektedir. Gaziantep'in, Konya'nın, Diyarbakır ve İstanbul'un kardeşi kadim şehir Halep, bütün bu sessizliğin içinde ölüyor. Uluslararası siyasi dengelere kurban edilen çocuklarımızı, kardeşlerimizi, İstanbul'dan ayrı görmediğimiz gibi yıkılan Halep'i yalnız bırakmayacağız. Şu an gözümüzün önünde bir halkın yok oluşuna şahitlik ediyoruz. Bizi ne tarih affedecek, ne Allah ne de şehit olan çocuklar."

Grup, daha sonra Halep'te katledilenler için dua ederek meydandan ayrıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler