Halep'te sivillere yönelik saldırılara tepkiler

Halep'te sivillere yönelik saldırılara tepkiler

Türkiye Gençlik Vakfı üyeleri, İKÇÜ'de Halep'teki saldırılara tepki gösterdi

İZMİR (AA) - Türkiye Gençlik Vakfı üyeleri, İzmir'de, insanlık dramının yaşandığı Halep'te sivillere yönelik saldırıları protesto etti.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) önünde Türkiye Gençlik Vakfı İzmir İl Temsilciliği adına açıklama yapan Recep Tayyip Taslak, Türkiye'nin 15 Temmuz'da tarihinin en hain olaylarından birisini yaşadığını kaydederek, son olarak Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin Türkiye'ye yönelik oyunun sanılandan daha büyük olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.

Terörün asıl amacı olan "korku imparatorluğu" oluşturulmasına karşı herkesi birlik olmaya çağıran Taslak, şöyle konuştu:

"Beşiktaş ve Kayseri saldırılarından bağımsız olmayan Halep, diğer bir kanayan yaramızdır. Gelişmiş bir medeniyet ve kültür harmanı olan Halep gözlerimizin önünde yok ediliyor, adeta 2. Endülüs'ü yaşıyoruz. Aslında Halep'in bize ihtiyacı yok, bizim Halep'e ihtiyacımız var. İnsanlığımızı kaybetmediğimizi, münafık olmadığımızı ispatlamak için Halep'e ihtiyacımız var. Halepliler kendilerini kurtarmış durumdalar, vurulan onlar olabilir ama ölen biziz."

Taslak, Türkiye'nin bütün oyunlara rağmen ayakta kalacağını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın dediği gibi topunuz gelse başaramayacaksınız. Bu ülkeye göz diken baykuşların oyunları bizi güzel vatanımızdan kovmak için. Bunu görmeyen göz kör, işitmeyen kulak sağırdır." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :