Halep'te sivillere yönelik saldırılara tepkiler

Halep'te sivillere yönelik saldırılara tepkiler

İzmir, Manisa, Aydın illerinde aralarında üniversite öğrencileri, dernekler ve AK Parti Gençlik Kolları üyelerinin de bulunduğu gruplar, Halep'teki sivillere yönelik saldırılara tepki gösterdi - DEÜ İlahiyat Fakültesi öğrenci temsilcisi Aksu: - "İslam ülk

İZMİR (AA) - İzmir, Manisa ve Aydın'da, aralarında üniversite öğrencileri, dernekler ile AK Parti Gençlik Kolları üyelerinin de bulunduğu gruplar, Halep'teki sivillere yönelik saldırılara tepki göstermek, yaşananlara dikkati çekip duyarlılığı artırmak amacıyla eylem gerçekleştirdi.

İzmir Konak Meydanı'nda toplanan aralarında AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları, İnsani Yardım Vakfı İzmir Şubesi, İnsan ve Medeniyet Hareketi Derneği İzmir Şubesi üyeleri ve üniversite öğrencilerinin bulunduğu grup, saldırılarda hayatını kaybeden siviller için dua etti, "Halep'te yaşananlara sessiz kalma" sloganları attı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İlahiyat Fakültesi öğrenci temsilcisi Abdurrahim Aksu, grup adına yaptığı açıklamada, Halep'teki zulmün görmezden gelindiğini belirterek, son iki haftada Halep'te 800 Müslüman'ın katledildiğini, 2 bin 500'ün üzerinde yaralının bulunduğunu belirtti.

Aksu, Müslümanların yaşanan zulme karşı suskun kalmaması gerektiğini söyleyerek, şöyle dedi:

"İslam ülkelerinin sorumluluğunun bilincine varması ve akan kanın durması için etkin adımlar atması gerekmektedir. Bugün Suriye özelinde ekilen acılara İslam ümmetinin geleceğinin dinamitlenmeye çalışıldığı artık görülmelidir. Bu insanlık krizi karşısında uluslararası toplum her zamanki gibi sessiz kaldı. Sözde dünya barışını ve güvenliğini korumak amacıyla kurulan Birleşmiş Milletler, Halep'teki drama her zaman olduğu gibi kulak tıkadı. Söz konusu Müslümanlar olunca batı kör, sağır ve dilsiz rolünü oynuyor. Tüm Müslüman kardeşlerimizle bir ve beraber olabilmeyi başarmalıyız. Halep'e yapılan bu saldırılarla İslam dünyası katliamlara, gözyaşlarına, kana ve acıya alıştırılmak isteniyor. Biz İzmir'in farklı üniversitelerinde okuyan öğrenciler olarak bu acılara gözyaşlarına ve kana alışmayacağız."

Grup, İstanbul'daki terör saldırısına yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunduktan sonra dağıldı.

- Manisa

AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları üyeleri, Halep'te yaşananlara dikkati çekmek ve duyarlılığı artırmak amacıyla "Halep=Manisa " eylemi düzenledi.

Cuma namazı çıkışı Hatuniye Camisi önünde toplanan AK Parti Gençlik Kolları üyeleri, Halep'teki insanlık dramına vurgu yapan dövizler taşıyarak bir süre slogan attı.

İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök, İslam coğrafyasında yaşanan zulmün Halep’te zirveye çıktığını, bir katliama dönüştüğünü belirtti.

Halep'te tahliye sırasında meydana gelen patlamaya ve 800 Müslümanın esir alınmasına tepkisini dile getiren Gök, "Halep’te şu an insanlık katledilmektedir. Yaşayanlara nefes alma hakkının verilmediği, her gün yüzlerce sivilin katledildiği Halep’te bir insanlık suçu işlenmektedir. Nasıl Gazze, Bağdat, Musul, Arakan, Kırım, Myanmar gibi zulüm altındaki şehirler bizimse Halep de o kadar bizimdir." dedi.

Gök, Halep'in görmezden gelinemeyeceğini, bu zulme sessiz kalınamayacağını ifade ederek, "Vatan toprağının 780 bin metre kareden ibaret görülmemesi gerekir, çünkü biz tarih boyunca kendilerini umut gören bölgeleri gönüllerinde vatan kabul etmiş ecdadın torunlarıyız. Ensar olma ruhuyla her zaman mazlumlara sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz. Yaşanan zulümlere karşı tek yaptığı acil toplanmak olan Birleşmiş Milletlere, kendinden başka kimseyi düşünmeyen ve terörizmi beslemekten geri durmayan Avrupa Birliğine, Zalim Esed’e desteğini açıktan yapan Rusya’ya ve İran’a tepkimizi her zaman en sert biçimde göstereceğiz." sözlerine yer verdi.

Eyleme, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile eski milletvekili Hüseyin Tanrıverdi de destek verdi.

- Aydın

Aydın'da da Atatürk Kent Meydanında toplanan grup, siyah zemin üzerine "Halep" yazılı pankart taşıyarak tekbir getirdi.

Grup adına açıklama yapan AK Parti Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Enes Yıldız, yıllardır İslam coğrafyasında yaşanan zulmün son günlerde arttığını söyledi.

Halep'te her gün yüzlerce sivilin katledildiğini aktaran Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünya beşten büyüktür" sözünü kendilerine yol edindiklerini vurgulayarak, "Yaşanan zulümlere karşı tek yaptığı, acil toplanmak olan Birleşmiş Milletler'e, kendinden başka kimseyi düşünmeyen ve terörizmi beslemekten geri durmayan Avrupa Birliğine, Zalim Esad'a desteğini açıktan yapan Rusya'ya ve İran'a tepkimizi her zaman en sert biçimde göstereceğiz" ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler