Halep'te sivillere yönelik saldırılara tepkiler

Halep'te sivillere yönelik saldırılara tepkiler

Sivil toplum kuruluşları tarafından, Suriye'nin Halep kentinde yaşanan sivillere yönelik saldırılar, Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği önünde protesto edildi

ANKARA (AA) - Sivil toplum kuruluşlarınca, Suriye'nin Halep kentinde yaşanan sivillere yönelik saldırılar, Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği önünde protesto edildi.

Büyükelçilik binası önünde toplanan, İnanç Özgürlüğü Platformu, Öncü Nesil İnsani Yardım Derneği ve bazı STK'lar ile çok sayıda vatandaş, Suriye'nin Halep kentinde sivillere yönelik saldırıları kınadı.

Grup adına yapılan açıklamada, Rusya, İran ve Suriye'nin rejim güçlerinin Halep'te yaptığı katliamı protesto etmek üzere toplanıldığı belirtildi.

Kuşatma altında 100 bin insanın olduğu ve bombalamanın devam ettiği, Rusya ile ateşkesin dün akşam sağlandığı, ancak İran ve Esed'in insanları katletmeye ve kuşatmaya devam ettiğinin vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bugün, son gelen haberlere göre kuşatma altındaki Halep'te, Esed militanları yakaladıkları sivilleri infaz ediyor. Halep halkı artık açlıkla ve ölümle pençeleşmektedir. Suriye'de her gün onlarca insan ağır bombardımanlar altında. Özellikle bugün Halep'te, tarihin görebileceği en acımasız ve vahşi katliamlardan biri yaşanıyor. Rusya ve Esed'e ait uçaklar yaşlı, çocuk, kadın demeden mazlum Halep halkına ölüm yağdırmakta. Ayağa kalkmalı ve şerefimizi haykırmalıyız. Halep'in çığlığına ses vermek, ihtiyaçlarını karşılamak en asli vazifemizdir. Halep için en iyi insani yardım ise kendilerini zulüm ve işkenceden koruyacak teçhizat ve donanımların verilmesi ve halkın kuşatmadan çıkabilmesi için tahliye koridorunun açılmasıdır."

Açıklamanın ardından Halep'teki yerleşim yerlerini hedef alan saldırılarda ölen sivilleri anan grup, ellerinde saldırıları kınayan dövizlerle "Katil ABD ile Rusya, Suriye'den defol", "Çocuk uyurken sessiz olunur, ölürken değil", "Halep ölüyor, dünya izliyor" şeklinde slogan attı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler