Halep'te sahra hastanesine saldırı

Halep'te sahra hastanesine saldırı

Suriye ordusuna ait helikopterlerin varil bombasıyla saldırdığı Sahur Hastanesi kullanılmaz hale geldi

HALEP (AA) - Suriye'de rejim güçlerinin varil bombalı saldırısı sonucu Halep'te muhaliflerin denetimindeki en büyük hastanenin kullanılmaz hale geldiği bildirildi.

Sivil savunma yetkililerinden alınan bilgiye göre, rejime ait helikopterler kuşatma altında bulunan Halep'in Sahur semtindeki sahra hastanesine varil bombasıyla saldırdı.

Bombardıman sonucu hastanenin kullanılmaz hale geldiği, çok sayıda ambulans ve araçta da hasar oluştuğu belirtildi. Rejim güçleri hastanedekileri tahliye eden yardım ekiplerini de hedef aldı.

AA muhabirine konuşan Halep'teki yerel medya aktivistlerinden Mervan Salim de hastaneye düzenlenen saldırıda ölü ve yaralıların olduğunu aktardı.

Yaralıların bölgedeki başka hastanelere kaldırıldığını dile getiren Salim, Sahur Hastanesi'nin muhalif bölgedeki en büyük hastane olduğunu belirtti.

Söz konusu hastanenin daha önce de bombalandığını söyleyen Salim, ''Rus jetleri ve rejim güçleri, Sahur semtini eş zamanlı bombalıyor. Halep'in doğu kesimleri 10 gündür yoğun saldırı altında tutuluyor. Ruslar bölgeye misket bombasıyla saldırırken rejim ise varil bombasıyla vuruyor.'' dedi.

Suriye'de rejim güçleri ile Rus uçakları ateşkesin sona erdiği 19 Eylül'den bu yana Halep'e hava saldırılarını artırırken, bu saldırılarda 500'e yakın sivilin hayatını kaybettiği, bin 600'den fazlasının yaralandığı kaydediliyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :