"Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyası

"Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyası

Kayseri'den 12 tır dolusu ihtiyaç malzemesi sınır ötesindeki Suriyelilere gönderildi

KAYSERİ (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının öncülüğünde düzenlenen "Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyası kapsamında, Kayseri Müftülüğünce toplanan un, kıyafet, su ve oyuncak yüklü 12 tır Suriyelilere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesince düzenlenen kampanyada toplanan yardımların gönderilmesi dolayısıyla Dünya Ticaret Merkezi otoparkında tören düzenlendi.

Kayseri Müftüsü Şahin Güven, törende yaptığı konuşmada, toplanan yardımların sınır ötesindeki ihtiyaç sahibi Suriyelilere ulaştırılacağını söyledi.

Yardım kampanyalarında her ay tırları Suriye'ye gönderdiklerini vurgulayan Güven, hayırseverlere teşekkür etti.

Türkiye'nin zorda kalan herkese yardım elini uzattığını belirten Güven, "Mevlam, dünyanın yoksul ve mağdurlarına yardım etme fırsatı veriyor. Son yardımlarla Kayseri'den hayırseverlerin katkılarıyla sınır ötesindeki kardeşlerimize 436 tır yardım göndermiş olacağız." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise "Bu topraklarda para kazananlar yine bu topraklar için hayırlarda bulunuyorlar ve bu hayırlar yurt dışına kadar ulaşıyor. 'Paran kadar değil hayrın kadar konuş' sözü bu topraklardan çıktı." ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra edilen duanın ardından un, kıyafet, su ve oyuncak yüklü 12 tır Bab, Azez, İdlib, Cerablus ve Halep'teki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Törene, Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.


"Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyası

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :