"Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyası

"Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyası

KAYSERİ (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde düzenlenen "Halep'te İnsanlık Ölmesin" isimli insani yardım ve sosyal...

KAYSERİ (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde düzenlenen "Halep'te İnsanlık Ölmesin" isimli insani yardım ve sosyal duyarlılık kampanyası kapsamında Kayseri Müftülüğünce toplanan 5 tır un yardımı, Halep'e ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

İl Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ahmet İnci Camisi önünde düzenlenen törende konuşan İl Müftüsü Şahin Güven, 5 tır yardımın Halep, El-Bab, Cerablus, Kalkamış ve Azez'deki insanlara ulaştırmak üzere yola çıkarıldığını ifade etti.

Hayırseverlerin yardımlarıyla bu tür organizasyonları gerçekleştirdiklerini aktaran Güven, şunları kaydetti:

"Bundan sonra inşallah Kayseri'mizden her ay 10 tır un yardımını, bölgedeki mazlum, mağdur ve muhtaç kardeşlerimize ulaştıracağız. Bugün de bu ay ki tırlarımızdan 5 tanesini ayarladık ve hep beraber dualarımızla birlikte yola çıkaracağız. Bu yardımların toplanmasından ve aynı zamanda bütün aşamalarında emeği geçen kardeşlerime, arkadaşlarıma ve özellikle de din görevlisi kardeşlerime, sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum."

Yardım tırları, konuşmaların ardından yapılan dua sonrası Halep'e ulaştırılmak üzere yola çıktı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :