Halepli yetimlerin "yaraları" sarılacak

Halepli yetimlerin "yaraları" sarılacak

Halep'in doğusundan tahliye edilerek İdlib'e getirilen yetimler için Biz Ümmetiz Platformu ve Avrasya Vakfı tarafından yaşam merkezi kuruluyor- Halepli bin 200 yetimin barınacağı ve içerisinde sağlık, okul, oyun ve spor alanları ve caminin yer alacağı yaş

HATAY (AA) - CEM GENCO - Halep'in doğusundan tahliye edilerek İdlib'e getirilen yetimler için Biz Ümmetiz Platformu ve Avrasya Vakfı tarafından kurulacak yaşam merkezinde, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle büyük acılar yaşayan çocukların yaraları sarılacak.

Halepli bin 200 yetimin barınacağı ve içerisinde sağlık, okul, oyun ve spor alanları ve caminin yer alacağı yaşam merkezi 200 konteynerden oluşacak.

Yaşam merkezinde yetimlerin her açıdan kendilerini geliştirebilmeleri, yaşadıkları acıları bir nebze de olsun unutabilmeleri için çeşitli faaliyetler düzenlenecek.

Avrasya Vakfı Suriye Yardım Koordinatörü Abdurrahman Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halepli yetimlerin yüzünün gülmesi için bu projeyi hayata geçirmeye karar verdiklerini söyledi.

Tahliye edilenler arasında özellikle yetimlerin daha çok ilgiye ihtiyaç duyduğunu anlatan Dede, "Bu evlatlarımız için İdlib kırsalında güzel bir yaşam merkezi oluşturacağız. Bunun için çalışmalarımızı başlattık ve konteynerlerimiz Reyhanlı'daki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkış yaptı." dedi.

- "En çok acıyı çocuklar yaşadı"

Halep'teki olaylar sırasında en büyük acıları çocukların yaşadığını vurgulayan Dede, şöyle devam etti:

"Suriyeli yetimlerimizi yalnız bırakmıyoruz. Bölgede 200 konteynerden oluşan bir yaşam alanı kuruyoruz. Merkezin içerisinde barınmanın yanı sıra evlatlarımızın gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla sağlık, oyun ve spor alanları, eğitim, cami ve dinlenme alanları gibi tesisler yer alacak. Suriye'deki iç savaştan çocuklarımız en çok etkilenenler arasında. Anne ve babasını kaybeden, yaralanan ve uzuv kaybı yaşayan aynı zamanda da psikolojik sıkıntılar çeken Suriyeli çocukların kurulacak yaşam merkeziyle yaralarını saracağız."

- 4 bin kişilik kamp kuruluyor

Dede, yaşam merkezinde bin 200 Halepli yetimin barınacağını, çocukların tüm ihtiyaçlarını da karşılayacaklarını dile getirdi.

Suriye'nin birçok bölgesine gıda, ısınma ve barınma alanlarında desteklerinin de sürdüğüne dikkati çeken Dede, "Suriyeli kardeşlerimizin yardımına koşmaya devam edeceğiz. Gıda, ısınma ve barınma ihtiyaçlarını gideriyoruz. Bölgede şu an 600 çadırdan oluşacak ve içerisinde 4 bin kişinin barınacağı çadır kampı kurma çalışmalarımız da devam ediyor." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :