Halepli yetimlerden Kerim bebeğe destek

Halepli yetimlerden Kerim bebeğe destek

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bir grup Halepli yetim, Doğu Guta'da annesini ve tek gözünü kaybeden Kerim bebeğe destek kampanyasına tek gözlerini kapatarak destek verdi

HATAY (AA) - Suriye'nin Halep kentindeki kuşatmadan tahliye edilen ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bir yetimhanede kalan 55 çocuk, Beşşar Esed rejiminin kuşatmasındaki Doğu Guta'da annesini ve tek gözünü kaybeden Kerim bebeğe tek gözlerini kapatarak destek verdi.

Reyhanlı ilçesindeki Yasemin Yetimhanesinde kalan yetimler ile çalışanlar tek gözlerini kapatarak Kerim bebeğin yanında olduklarını gösterdiler.

Yetimhanenin sorumlusu Ali İsabeh, AA muhabirine, Suriyeli bebeğin yanında olduklarını söyledi.

Ülkelerinde iç savaş nedeniyle birçok çocuğun hayatını kaybettiğini veya sakat kaldığını belirten İsabeh, ''Reyhanlı'daki barınan Halepli yetim çocuklarımızla birlikte Doğu Guta'da annesini ve tek gözünü kaybeden Kerim bebekle dayanışma için başlatılan kampanyaya destek verdik.'' dedi.

Kerim bebeğin bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ettiklerini dile getiren İsabeh, ''Yetimhanemizde Halep tahliyesinden gelen yetimlerimiz kalıyor. Hepsi acılar yaşayan yavrularımız. Doğu Guta'da yaşanan olaylara sessiz kalmak istemediler. Onların çağrısına biz de tek gözümüzü kapatarak destek verdik. Umarım Suriye'de savaş biter ve huzur gelir.'' şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :