Halepli genç kız, aşırı kilolarından kurtulması için ameliyat edildi

Halepli genç kız, aşırı kilolarından kurtulması için ameliyat edildi

Halep'teki saldırılardan kaçarak Türkiye'ye gelen 350 kilogram ağırlığındaki Fadiya Cemil Hamigo'nun, cerrahi yöntemle kilolarından kurtulması amaçlanıyor- Opr. Dr. Avlanmış:- "Tedavinin sonunda hastamızın 200 kilo vermesini hedefliyoruz"- Fadiya Cemil Ha

İSTANBUL (AA) - Halep'teki saldırılardan kaçarak Türkiye'ye sığınan 20 yaşında 350 kilogram ağırlığındaki Fadiya Cemil Hamigo'ya aşırı kilolarından kurtulması için obezite cerrahisi uygulandı.

İstanbul'daki Çamlıca Erdem Hastanesinde yaklaşık bir aydır tetkikleri yapılan Hamigo, Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ömer Avlanmış ve ekibi tarafından mide ameliyatına alındı.

Ameliyat öncesinde, AA muhabirine hastası ve tedavi süreci hakkında bilgi veren Avlanmış, ileri derecede obezitesi olan genç kızın bir ay önce hastanelerine yattığını söyledi.

Bir aydır ameliyat için gerekli hazırlıkları yaptıklarını belirten Avlanmış, şu bilgileri verdi:

"Detaylı incelemelerini, genetik testlerini yaptık. Tıbbi durumunu gördük. Ameliyata engel bir anormallik görmedik. Hastanemizdeki birçok branştan doktor hastamızı gördü. Şu an ameliyata hazır olduğumuzu hissediyoruz. Göğüs hastalıkları, endokrinoloji, dahiliye ve psikiyatri bölümlerimiz inceleme yaptı. Diyetisyenimiz de ameliyat için hazır olunduğunu söyledi. Biz de ameliyatı gerçekleştireceğiz."

Avlanmış, Suriyeli hastaya tüp mide ameliyatı uygulayacaklarını ve ameliyatın yaklaşık 1,5 saat süreceğini söyledi.

Müdahaleden sonra hastanın birkaç gün yoğun bakımda takip edileceğini dile getiren Avlanmış, "Laparoskopi yöntemiyle yapacağımız ameliyat için gerekli tüm ekipmanımız hastanemizde hazır. Ameliyattan sonra kritik 3 günümüz var. Bu 3 gün yoğun bakımda geçecek. Ondan sonra hastamızı servise alacağız. Daha sonra 10-15 gün daha hastamızı hastanemizde yatıracağız." diye konuştu.

Ömer Avlanmış, ameliyattan sonra hastanın ilk 20 gün sıvı gıdayla besleneceğini, sonraki 1,5 ay da yumuşak gıda dönemi olacağını aktardı.

Bu süreçte hastanın kilo vereceğini ve kilo verme aşamasının 1,5-2 yıl devam edeceğini dile getiren Avlanmış, şunları anlattı:

"Bu dönemde de hastamızı takip edeceğiz. Tedavinin sonunda hastamızın 200 kilo vermesini hedefliyoruz. Belki daha fazla da olabilir. Hastamız, obezitenin kendisine getirdiği sağlık sorunlarından kurtulacak, yürüyebilecek. Zaruri ihtiyaçlarını kendisi giderebilecek. Eğitimine ara vermişti, ona devam edebilecek. Birtakım hayalleri var onları hep beraber gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayacağız diye düşünüyorum."

Opr. Dr. Avlanmış ayrıca bir aylık süre içinde tedaviye katkı sağlayan tüm hekimlere, hastanın hazır olmasını sağlayan çalışma arkadaşlarına ve hastaneye teşekkür etti.

- "Türkçe öğrenmek, Türkiye'de kalmak istiyorum"

Ameliyattan önce heyecanlı olduğu görülen Hamigo da doktorlarına çok güvendiğini belirterek, "Allah'a şükür daha iyi olacağım. Doktorlarım özellikle doktor Ömer Bey ve hastane çalışanları çok yardımcı oldular. 200 kilo vermek çok iyi. Bana çok faydası olacak. Sağlıma kavuştuktan sonra Türkçe öğrenmek, Türkiye'de kalmak istiyorum. Okuluma devam edip kuaförlük eğitimi almak ve kuaför olmak istiyorum. Doktorlarımdan hastaneden çok memnunum. Bana çok iyi davranıyorlar. Allah onlardan razı olsun. Teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından ameliyata alınan Hamigo'nun operasyonunun iyi geçtiği ve yoğun bakım servisinde tedavisinin sürdüğü bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :