Halep'in doğusunda sağlanan ateşkes

Halep'in doğusunda sağlanan ateşkes

Uluslararası Rabia Platformu Genel Koordinatörü İşbilir:- "Kimyasal dahil her türlü silah Halepli sivillere karşı kullanıldı. Küresel güçler bu trajedi karşısında 3 maymunu oynadı. Türkiye son diplomatik hamlesiyle hiç olmazsa Halep'te sıkışan sivillerin

BURSA (AA) - Uluslararası Rabia Platformu Genel Koordinatörü Cihangir İşbilir, Halep'in doğusunda sağlanan ateşkese ilişkin, "Kimyasal dahil her türlü silah Halepli sivillere karşı kullanıldı. Küresel güçler bu trajedi karşısında 3 maymunu oynadı. Türkiye son diplomatik hamlesiyle hiç olmazsa Halep'te sıkışan sivillerin tahliye edilmesini sağladı ve mazlumların umudu olmayı sürdürdü." dedi.

İşbilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin ikinci önemli şehri Halep'in 4 yıllık saldırıların sonunda Haleplilerden çalındığını ve düştüğünü, kentte insanlık tarihinin en vahşi sahnelerinin tüm dünyanın gözleri önünde yaşandığını belirtti.

Halep'te sadece son bir haftada binden fazla sivilin hayatını kaybettiğini vurgulayan İşbilir, "Kimyasal dahil her türlü silah Halepli sivillere karşı kullanıldı. Küresel güçler bu trajedi karşısında 3 maymunu oynadı. Türkiye son diplomatik hamlesiyle hiç olmazsa Halep'te sıkışan sivillerin tahliye edilmesini sağladı ve mazlumların umudu olmayı sürdürdü. Halep'te işlenmiş insanlık suçu, ihlal edilmemiş insan hakkı kalmadı. Halep'in düşmesi uluslararası örgütlerin, küresel güçlerin ve özellikle İslam dünyasının büyük bir utancıdır." diye konuştu.

Halep'teki katliamın sorumlularının "6 yıldır devam eden krizi derinleştiren küresel güçler ve krizi fırsat bilen İran ve onun desteklediği milis gruplar" olduğunu ifade eden İşbilir, "Bu aktörler DEAŞ'ı üreten, PKK'yı destekleyen FETÖ'yü himaye eden ve Esed'i palazlandıran politikalar izlemekle bugünkü trajediye zemin hazırlamışlardır." değerlendirmesinde bulundu.

İşbilir, gelinen noktada, Türkiye'nin başından beri savunduğu ve uluslararası kamuoyuna sunduğu çözüm önerilerinin ne kadar isabetli olduğu ve haklılığının bir kez daha ortaya çıktığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Halep'in düşmesi, Esed rejimi ve müttefikleri için önemli bir kazanım olsa da bu yüz binlerce insanı katleden ve ülkesini yabancı güçlere peşkeş çeken 'Esed rejiminin zafer kazandığı' anlamına gelmez. Halen Suriye'de birçok şehirde Halep benzer trajediler yaşanmaya devam etmektedir. Halep'teki ateşkesin tüm Suriye'ye yayılarak Suriyelilerin arzu ettiği bir yönetime kavuşmaları en büyük temennimizdir. Türkiye daha önce olduğu gibi bugün de mazlum Suriyeli kardeşlerimize kucak açmış ve açmaya da devam edecektir. İran destekli Şii milislerin tahliye operasyonunu sabote etme riski şu an mevcut. Bu risklerin giderilmesiyle muhtemel bir katliamı da Türkiye son çabalarıyla önlemiş oldu. Şimdi Halep'ten tahliye edilen siviller için bir yardım seferberliği başlatma vaktidir. Türkiye bu anlamda da vakit kaybetmeden harekete geçti. Platform olarak tüm gönüllülerle birlikte bu seferberliğe katılıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :