Halep'in doğusunda sağlanan ateşkes

Halep'in doğusunda sağlanan ateşkes

Türkiye'nin çabalarıyla Halep'in doğusunda sağlanan ateşkesin ardından sivillerin ilk etapta İdlib'e nakledilmesi öngörülüyor- Ateşkesin ardından rejim güçlerinin saldırıları durdu

ANKARA (AA) - Suriye'nin Halep kentinin doğusundaki silahlı muhalif gruplar ile Rusya öncülüğündeki rejim güçleri arasında ateşkes sağlanmasının ardından sivillerin İdlib'e nakli için hazırlıklar yapılıyor.

AA muhabirinin Türk güvenlik kaynakları ve sahadaki muhalif gruplardan aldığı bilgiye göre, kuşatmadaki sivillerin güvenli şekilde tahliyesini öngören mutabakat çerçevesinde, hasta ve yaralılara öncelik verilecek şekilde taşıma hazırlıkları devam ediyor.

Halep'in doğusundan çıkarılacak siviller ilk etapta, muhaliflerin kontrolünde bulunan güneybatıdaki İdlib iline nakledilecek.

Sivillerin burada kalıp kalmayacakları, Türkiye üzerinden Azez ve Halep'in kuzey kırsalına geçirilip geçirilmeyecekleri ise henüz değerlendiriliyor.

Nihai planının, Türk ve Rus yetkililerin yarın yapacağı görüşmelerin ardından netlik kazanması bekleniyor.

Ateşkes ve tahliye mutabakatının ilk etabında sivillerin, ikinci aşamasında silahlı muhaliflerin doğu Halep'ten güvenli şekilde tahliye edilmeleri öngörülüyor.

Muhalif güçler, bölgeden yanlarına hafif silahlarını alarak ayrılabilecek.

Kuşatma bölgesindeki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, ateşkesin sağlandığı 19.00 sularından bu yana rejim güçlerinin saldırıları durdu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :