"Halep'i Kurtarın" yardım kampanyası

"Halep'i Kurtarın" yardım kampanyası

Ümmetin Din Adamları Topluluğu, "Halep'i Kurtarın" sloganıyla yardım kampanyası başlattı

İSTANBUL (AA) - İslam dünyasından din adamları, kuşatma altındaki Halep'ten tahliye edilenlere destek olmak amacıyla "Halep'i Kurtarın" isimli yardım kampanyası başlattı.

Türkiye, Suudi Arabistan, Mısır, Suriye, Yemen, Filistin, Hindistan, Pakistan ve Malezya başta olmak üzere İslam dünyasındaki bazı gruplar ile din adamlarının kurduğu Ümmetin Din Adamları Topluluğu tarafından "Halep'te abluka altındaki siviller ve sığınmacılara destek" için iki gün içerisinde Türkiye'den başlatılacak insani yardım kampanyası, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısında kamuoyu ile paylaşıldı.

Burada AA muhabirine konuşan Sünni Alimler Birliği Genel Sekreteri Cemal Abdussettar, daha önce Suriye için destek açıklamalarının yapıldığını ancak bu derece bir birleşmenin olmadığını belirterek, "Ümmetin Din Adamları Topluluğu'nun, ümmeti ifrat ve tefrite kaçmaksızın İslam sancağı altında toparlayabilecek bir rolü var." dedi.

Suriye Alimler Birliği Genel Sekreteri Muhammed el-Mesdi de hak ve adalete çağrı, mazluma destek noktasında alimlerin çok büyük bir sorumluluğunun olduğuna dikkati çekerek, Dünya Müslüman Alimler Birliği ile Suriye İslami Konseyi gibi bazı oluşumların bu çerçevede çeşitli destekler sunduğunu ancak dünyanın dört bir tarafından alimlerin bir araya gelme konusunda birtakım ihmallerinin olduğunu kaydetti.

Bugün bu eksikliklerin telafi edilmeye çalışıldığını belirten Mesdi, "Bazıları kınama ve bu gibi açıklamaları faydasız zannedebilir. Fayda versin ya da vermesin zalimin kınanmasını Allah emretmektedir." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :