"Halep'i bombalayarak etnik temizlik yapıyorlar"

"Halep'i bombalayarak etnik temizlik yapıyorlar"

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyr: - "(Suriye rejimi ve Rusya) Halep'i bombalayarak etnik temizlik yapıyorlar ve bütün muhalifleri Halep'ten uzaklaştırmak istiyorlar"- "ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri Suriye'ye asker gönderirse, Suudi Arabistan

CENEVRE (AA) - Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil bin Ahmed el-Cubeyr, Nusra Cephesi'nin ılımlı muhaliflerle bağlantısı olduğunu iddia etmesinin Suriye rejimi ve Rusya'ya, hastaneleri ve pazar yerlerini bombalaması ve rastgele varil bombası atması hakkını vermeyeceğini belirterek, "Halep'i bombalayarak etnik temizlik yapıyorlar ve bütün muhalifleri Halep'ten uzaklaştırmak istiyorlar." dedi.

Cubeyr, İsviçre'nin Cenevre kentinde Suriye konusunu görüşmek üzere ABD'li mevkidaşı John Kerry ile bir araya geldikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Suriye'deki durumun ve Halep'in bombalanmasının son derece endişe verici olduğunu dile getiren Cubeyr, "Bu durum Viyana sürecinin çökmesine neden olur ve büyük sonuçlar doğurur çünkü bu silahlı çatışmanın artması anlamına gelir." diye konuştu.

Suriye rejimini Cenevre'deki görüşmeleri ciddiye almamak, çözüm için herhangi bir teklifte bulunmamak ve ateşkesi ihlal etmekle suçlayan Cubeyr, İran'ın da Suriye'ye daha fazla asker gönderdiğini söyledi.

Suriye rejimi ve Rusya'nın, Nusra Cephesi'nin ılımlı muhaliflerle bağlantısı olduğunu iddia etmesinin onlara hastaneleri ve pazar yerlerini bombalaması ve rastgele varil bombası atması hakkını vermeyeceğini belirten Cubeyr, "Halep'i bombalayarak etnik temizlik yapıyorlar ve bütün muhalifleri Halep'ten uzaklaştırmak istiyorlar." ifadesini kullandı.

Halep'te güvenli bölgeler oluşturulmasına ilişkin bir soruya Cubeyr, "Rejimin güvenli bölge oluşturulmasını kabul edeceğini sanmıyorum ama uluslararası topluma hem güneyde hem de kuzeyde güvenli bölge oluşturulması çağrısında bulunmaya devam edeceğiz." cevabını verdi.

- "ABD Suriye'ye asker gönderirse Suudi Arabistan da gönderecek"

Suriye'de ateşkesin yenilenmesi konusunun ise önümüzdeki bir kaç gün içinde yapılan görüşmelerin ardından netleşeceğini aktaran Cubeyr, "Çatışmaların durdurulması anlaşması yenilenmezse B planı düşünmek zorundayız." dedi.

Cubeyr, DAEŞ ile mücadelede Suriye'ye asker gönderilmesine ilişkin bir soru üzerine "ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri Suriye'ye asker gönderirse, Suudi Arabistan da özel kuvvetler göndermek için hazır." diye konuştu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler