"Halep'e Yol Açın" kampanyası

"Halep'e Yol Açın" kampanyası

Memur-Sen Batman Şubesi, 1 tır un bedeli bağışı ile kampanyaya destek verdi

BATMAN (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca düzenlenen "Halep'e Yol Açın" kampanyasına Memur-Sen Batman Şubesi tarafından 1 tır un bedeli bağış yapıldı.

Memur-Sen Batman Şubesi Başkanı Mehmet Ergin, sendika üyelerinin yaptığı bir tır un bedeli bağışı, İHH İnsani Yardım Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Şansi'ye teslim etti.

Suriye'deki iç savaştan kaçanlara karşı ensar olunması gerektiğini vurgulayan Ergin, savaştan kaçanlara kayıtsız kalamayacaklarını söyleyerek, Bu bilinçle hareket ederek, o kardeşlerimiz için üyelerimiz arasında böyle bir yardım kampanyası başlattık." dedi.

Ergin, kampanya kapsamında üyelerin bağışları ile toplanan bir tır un bedelini derneğe teslim ettiklerini bildirdi.

HH İnsani Yardım Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Şansi de Memur-Sen Batman Şubesinin bağışlarının diğer tüm sivil toplum kuruluşları için örnek olması gerektiğine dikkati çekti.

Tüm dünyanın vekalet savaşları adını verdiği ve birçok ülke uçaklarının semalarında bomba yağdırdığı, ağır kış koşullarıyla birlikte, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Suriyelilere yardım etmeye devam edeceklerini aktaran Şansi, şunları belirtti:

"İHH'nın Suriyeliler için ekmek üreten Reyhanlı ve Kilis koordinasyon merkezleriyle, Suriye'nin içindeki mobil fırınlarda un yokluğu yüzünden ekmek üretimi durma noktasına gelmişti. İHH İnsanı Yardım Vakfının çağrıları ile Türkiye'nin dört bir yanında kampanyalar başlatıldı, bu kampanyalar sonucunda Suriyeli kardeşlerimize ekmek üretimi tekrar başlamıştır."

Özellikle son dönemlerde başta Halep olmak üzere Suriye'deki insanlık dramının hayırseverlerin yardımlaşma duygusu ve hassasiyetini arttırdığını bildiren Şansi, kim olursa olsun mazlumların yanında olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :