"Halep'e yol açın" kampanyası

"Halep'e yol açın" kampanyası

Aksaray ve Karaman'da toplanan yardım malzemeleri Reyhanlı'ya gönderildi

AKSARAY (AA) - Aksaray ve Karaman'da hayırseverlerin desteğiyle temin edilen yardımları taşıyan tır ve kamyon Reyhanlı'ya uğurlandı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca düzenlenen "Halep'e yol açın" kampanyası kapsamında, 25 ton un yüklenen tır, pazar yerinde düzenlenen törenle yola çıktı.

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Halep'te çok büyük sıkıntılar yaşandığını, devam eden tahliyeler ile halkın yardıma gereksinim duyduğunu söyledi.

Sivil toplum kuruluşları olarak Halep için yardım kampanyalarını sürdüreceklerini belirten Özkan, şöyle konuştu:

"Halepli kardeşlerimize acil yardım yapılması gerekiyor. Oradaki insanların, çocukların bu soğuğa dayanabilmesi imkansız. Bizler bu hususta öncelikli olarak çadır, battaniye, bebek bisküvisi, kömür yardımı üzerine yoğunlaştık. Vatandaşlarımızdan bu konuda yardımlarını bekliyoruz. Şu anki tırımızda ise 25 ton un mevcut. Bu tır, annelerin çabasıyla tedarik edildi. Annelerimizin bu konudaki çabalarından dolayı kendilerini kutluyoruz. Dayanışma, şefkat, merhametin önemini yapılan yardımlarla görüyoruz. İnşallah bu yardımlar daha da artar. Şu an mazlum Halepli kardeşlerimizin yaralarına bir nebze merhem olmuş oluruz."

- Karaman

Karaman'a Sarıveliler Belediyesinin öncülüğünde toplanan gıda ve yardım malzemelerini taşıyan kamyon, Reyhanlı'ya gönderildi.

Belediye Başkanı Hayri Samur, belediye önünde düzenlenen uğurlama töreninde, Halep'te insanlık dramı yaşandığını ve herkesin bu noktada elinden geleni yapması gerektiğini dile getirdi.

Suriye halkının acılarını paylaştıklarını ifade eden Samur, şunları kaydetti:

"Halep’teki kardeşlerimiz açken biz tok yatamayız. Belediye olarak yardım kampanyası başlattık. Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımız her zaman olduğu gibi bu çağrımıza da duyarsız kalmadı. Un, bulgur, makarna, pirinç, şeker, battaniye ve giyimden oluşan bir kamyon dolusu yardım malzemesini, kardeşlerimize ulaştırılmak üzere uğurluyoruz."

Konuşmaların ardından, yardım malzemelerini taşıyan kamyon dualar eşliğinde yola çıktı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :