"Halep'e Yol Açın" kampanyası

"Halep'e Yol Açın" kampanyası

Batman'da 30 araçlık konvoy, toplanan insani yardım malzemelerini Halep'e ulaştırılmak üzere yola çıktı- Batman İnsani Yardım Derneği yöneticisi Seven: -"Halep halkının sessiz çığlıklarına kayıtsız kalınmaması gerekiyor. O yüzden bizler şu an için 2 tır u

BATMAN (AA) - Siirt'te "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında toplanan yardımlar, 30 araçlık konvoy ile gönderildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde başlatılan "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında kentin farklı ilçelerinden gelen, aralarında engellilerin de bulunduğu gönüllüler, Kültür Camisi'nde buluştu.

Burada kılınan teheccüt namazının ardından Halep için dua edildi. Daha sonra okunan ezanın ardından "Katil Esed Suriye'den defol", "Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık" sloganları atıldı. Yola çıkacak araçların üzerine "Halep'e Yol Açın" yazılı pankartlar asıldı.

Yola çıkanları uğurlamak üzere gelen bir grup öğrenci ise, "Halep'teki bebeklerin ömrü kelebek kadar", "Halep yanıyor dünya sessiz kalıyor", Allah'ım ümmetin sessizliğini sana şikayet ediyorum", "Katiller için yaşasın cehennem" yazılı dövizler açtı.

Batman İnsani Yardım Derneği yöneticisi Zahir Seven, Suriye'nin Halep kentinde yaşanan insanlık dramına "Dur" demek ve oradaki savaş mağdurlarına yardım etmek için yola çıktıklarını söyledi.

Halep'teki insanlık dışı dramın açık şekilde ortada olmasına rağmen dünya ülkelerinin sessiz kaldığını vurgulayan Seven, "Halep'te ve diğer mazlum coğrafyalarda yaşanan vahşetin çok ciddi boyuta ulaştığı bugünlerde uluslararası toplum bu insan kıyımını görmezlikten geliyor." diye konuştu.

Özellikle Halep'te rejim saldırıları altında masum insanların katledildiğine dikkati çeken Seven, şöyle dedi:

"Suriye halkı ile dost olduğunu iddia eden birçok ülke lideri ise gizli antlaşmalar yapmanın yollarını ararken, Rusya, İran ve Esed rejimi Halep'teki ve diğer şehirlerdeki kuşatma altında kalan silahsız insanlara karşı hain saldırılarını sürdürmeye devam ediyor. Emperyalist güçlerin baskıları, Rusya'nın bombardımanları, İran'ın ve Esed rejiminin saldırıları karşısında, toplu ölümlere, açlığa ve tecavüzlere maruz kalan Halep halkının sessiz çığlıklarına kayıtsız kalınmaması gerekiyor. O yüzden bizler şuan için 2 tır un götüreceğiz, en kısa zamanda üçüncü tırı da yola çıkaracağız".

Konvoya katılan engelli Ferit Ekin ise Halep'in acısı karşısında kendi engelinin bir anlam ifade etmediğini dile getirdi.

Haleplilerin acısına ortak olmak için engeline rağmen konvoya katıldığını anlatan Ekin, "Yolculuğumuz Halep'e doğru. Orada kuşatma altındaki mazlum halka bir kapı açılması için gidiyoruz. İnşallah Türkiye'nin her ilinden giden Müslümanlar bu kapıyı bir şekilde aralayacaktır." sözlerine yer verdi.

"Halep'e Yol Açın" kampanyası

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :