"Halep'e Yol Açın" kampanyası

"Halep'e Yol Açın" kampanyası

Adıyaman'dan yaklaşık 400 kişiyi taşıyan 80 araç ve 6 minibüs, bölgeye doğru yola çıktı

ADIYAMAN (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca "Halep'e Yol Açın" sloganıyla başlatılan konvoya Adıyaman'dan katılacak grup, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine hareket etti.

Demokrasi Parkı civarında bir araya gelen ve yaklaşık 400 kişiden oluşan Adıyaman İnsani Yardım Derneği gönüllüleri, dua edildikten sonra 80 araç ve 6 minibüsle yola çıktı. Grup, Reyhanlı'da 81 ilden katılımla Cilvegözü Sınır Kapısı'nda toplanacak büyük konvoya dahil olacak.

Dernek Başkanı Fadıl Akkuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, konvoya Adıyaman'dan tam destek verdiklerini söyledi.

Dünyanın sessiz kaldığı Halep'teki duruma dikkati çekmek amacıyla bir organizasyon düzenlediklerini belirten Akkuş, konvoyda temel gıda malzemeleri bulunan yardım tırlarının da olacağını dile getirdi.

Katılımcıların, yanlarında insani yardım malzemelerini getireceğini aktaran Akkuş, "Konvoyun son durağı olan Cilvegözü Sınır Kapısı'nda bir basın açıklaması olacak. Açıklamada, katliamların durdurulması ve insani yardım koridoru açılarak bu yardımların ulaştırılması çağrısı yapılacak. Adıyaman İHH ve Memur-Sen ile bizlerden de 'Halep'e Yol Açın' konvoyuna 80 araç, 6 minibüs olmak üzere 400 kişi ile katılım olacak. Konvoya ilgi gösteren herkese teşekkür ederim." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :