"Halep'e Yol Açın" kampanyası

"Halep'e Yol Açın" kampanyası

Halep'teki sivillere destek amacıyla oluşturulan ve Konya'dan Hatay'a hareket eden 150 araçlık konvoy ile 60 yardım tırı Adana'ya ulaştı

ADANA (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca düzenlenen "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında, Halep'teki sivillere destek amacıyla oluşturulan ve Konya'dan Hatay'a hareket eden 150 araçlık konvoy ile 60 yardım tırı Adana'ya ulaştı.

Konya'dan hareket eden konvoy, Tarsus-Gaziantep-Adana otobanı Sarıçam mevkisinde karşılandı. Burada konvoya Adana'dan yaklaşık 30 araçlık grup katıldı.

Konvoya katılanlardan Ali Aydoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'te bir insanlık dramı yaşandığını söyledi.

Yaşanan drama dikkati çekebilmek için böyle bir kampanyaya destek verdiklerini ifade eden Aydoğdu, "Halep'teki tahliyeleri sağlayabilmek için hükümet girişimci oldu. Bizler de hükümetimizin arkasında ona destek olmaya çalışıyoruz. Bu konvoydaki insanlar araçlarında çeşitli yardımlar götürüyorlar. Aracımda Halep'teki insanlara lokum götürüyorum." ifadesini kullandı.

Türk ve Suriye bayrakları ile süslenen otomobil, kamyon ve hafif ticari araçlardan oluşan konvoy daha sonra Hatay'a hareket etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :