"Halep'e Yol Açın" kampanyası

"Halep'e Yol Açın" kampanyası

ADYÜ ile Kahta ilçesindeki sivil toplum kuruluşları, kampanyaya destek vererek Halep için yardım topluyor- ADYÜ Rektörü Prof. Dr. Gönüllü:-"Üniversite olarak gerek akademik birimlerimiz gerekse idari birimlerimizle yardım kampanyasına destek veriyoruz"

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) ve Kahta ilçesindeki sivil toplum kuruluşları, havadan ve karadan saldırıların devam ettiği ve halkın açlıkla karşı karşıya kaldığı Suriye'nin Halep için İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde başlatılan kampanyaya destek verdi.

ADYÜ'de görev yapan akademisyenlerle idari personel, Halep'e Yol Açın kampanyasına maddi destek sunuyor.

ADYÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de yıllardır zulmün devam ettiğini belirtti.

Halep'te son dönemde yaşanan katliamlara tepki gösteren Gönüllü, Halep'teki insanların bir nebze olsun yaralarını sarmak için kente gönderilmek üzere yardım topladıklarını söyledi.

Suriye'de insanların yok edilmeye çalışıldığını vurgulayan Gönllü, şöyle konuştu:

"Biz, Türkiye milleti olarak elimizden gelen görevimizi yapacağız. Bizim milletimiz aziz ve alicenap bir millettir. Bu manada tüm milletin elinden geleni yapacağına inanıyorum. Biz de üniversite olarak gerek akademik birimlerimiz gerekse idari birimlerimizle yardım kampanyasına destek veriyoruz. Kampanya tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah bugünlerde bitireceğiz ve topladığımız yardımları Suriye'ye yollayacağız."

- Kahta'da sivil toplum kuruluşlarından kampanyaya destek

Kahta ilçesinde de resmi kurumlarla 30'u aşkın sivil toplum kuruluşu, Halep için 100. Yıl Parkı'nda yardım çadırı kurdu.

Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin insan hakları konusunda tüm dünyada örnek olduğunu, bunu 3 milyon mülteciye kapılarını açarak gösterdiğini ifade etti.

Sözde insan hakları ve demokrasi konusunda örnek olmaya çalışan ülkelere en somut örneği Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında devlet ve hükümetin gösterdiğini dile getiren Kaya, "Biz, büyük bir ülkeyiz, büyük bir devletiz. Bizim bu duygularımız, bu hassasiyetimiz büyük bir ülke olmamızı sağlıyor. Bizden sonra çocuklarımız da bu hassasiyeti devam edecekler." dedi.

Kaymakamlık olarak da yardımda bulunacaklarını aktaran Kaya, yakın zamanda yardım tırlarını Halep'e göndereceklerini bildirdi.

Eğitim-Bir-Sen Kahta Şube Başkanı Mustafa Işık da Halep'te insanlığın katledildiğini ve medeniyetin yok edildiğini söyledi.

Mazluma yardımın en büyüğünün zulmü bitirmek olduğunu dile getiren Işık, "Halep, zalimlerin zafer hayalini sona erdirecek olan, mazlumlar için diriliş seferinin merkezidir. Haleplileri ölümden kurtarmak için süreli ateşkes ilan edilmesiyle yetinemeyiz." görüşünü kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :