"Halep'e Yol Açın" kampanyası

"Halep'e Yol Açın" kampanyası

İHH öncülüğünde İstanbul'dan Cilvegözü Sınır Kapısı'na "Halep'e Yol Açın" kampanyasıyla hareket eden, aralarında insani yardım malzemelerini taşıyan tırların da bulunduğu bin araçlık konvoy, Konya'ya ulaştı- Yurt Dışındaki Filistinli Alimler Heyeti Genel

KONYA (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde İstanbul'dan yola çıkan ve toplanan insani yardım malzemelerini Halep'e ulaştıracak konvoy, Konya'ya geldi.

Bin araçlık konvoy, Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu önünde İHH temsilcileri ve üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.

Programın gerçekleştirildiği salona telefonla bağlanan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, bazı temaslarda bulunmak için konvoydan ayrılmak zorunda kaldığını söyledi.

"Bu konvoy duyarsız kalan dünyayı harekete geçirmiş" ifadesini kullanan Yıldırım, "Bu konvoy devlet yetkililerinin, hükümetlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve halkların harekete geçmesi için bir başlangıç olmuş. Türkiye'nin ara buluculuğunda koridor açıldığında bin 100 kardeşimiz içeriye girdi. Bu kardeşlerimiz arasında yaralılarımız da var. Sıfır noktasında İHH olarak arkadaşlarımız karşıladı." diye konuştu.

Yıldırım, yardım çadırlarının kurulmaya çalışıldığını belirterek, şunları ifade etti:

"Birtakım ihtiyaçlar karşılanmaya çalışılıyor. Yaralıların bir kısmı Türkiye'ye getirildi, bir kısmı daha getirilecek. Burada Kızılay ve AFAD'la koordineli şekilde çalışmaları yapıyoruz. 500 dönümlük bir arazi tespit ettik. Bunların alt yapısı için araçlar temin edildi. Dozerler içeriye sokuldu. İnşallah çadırlar oraya kurulacak. İnsanların acılarını en aza indirmek için gerektiğinde yola çıkılmalı, gerektiğinde de nöbet tutulmalı. Sizler bunu yaparak aslında insanlara 3. bir yol açmış oluyorsunuz. İnsanlara 'Sadece maddi yardım değil, gerektiğinde sokaklara çıkar kamuoyunu oluştururuz, dünyayı harekete geçiririz' diyorsunuz. 'Hem insan hayatını hem de barış yollarını düşünürüz' diye bir hayır yolu açtınız. Rabbim hepinizden razı olsun."

- "Bu ülkenin özgürlük sevdalıları yanınızda olacak"

Programa katılan Yurt Dışındaki Filistinli Alimler Heyeti Genel Sekreteri Nevvaf Takkuri de Halep'e saldırıda bulunanların Mescid-i Aksa'yı yıkmaya çalışan zihniyetten farklı olmadığını belirterek, "Ey Halepliler, bu ülkenin özgürlük sevdalıları her zaman sizin yanınızda olacak. Şu anda ümmetin her coğrafyasında kim varsa ve bu zulmü görüyorsa onları Halep'in yanında olmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Takkuri, Türkiye'nin yanı başındaki katliama karşı dik durduğunu ve Halep'teki kardeşlerine sahip çıktığını vurgulayarak, bu onurlu davranıştan dolayı Türk halkını kutladı.

Konya'da konaklayacak konvoy, yarın sabah Karaman'a doğru yola çıkacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :