"Halep'e yol açın" kampanyası

"Halep'e yol açın" kampanyası

Kampanya kapsamında Yozgat'ta temin edilen 3 tır dolusu un, bölgeye gönderildi

YOZGAT (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde başlatılan "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında, Yozgat’tan 3 tır un Suriye'ye gönderildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Memur-Sen İl Başkanı Kenan Şerefli, Rusya, İran ve Suriye rejiminin Halep’te dünya kamuoyunun gözleri önünde katliam gerçekleştirdiğini belirtti.

İnsanlığın Halep’te tarihin en acı imtihanını vermekte olduğunu ifade eden Şerefli, Halep’te suçsuz çocukların, masum insanların göz göre göre vahşice katledilip, insanlık suçu işlendiğini ve işlenmeye de devam edildiğini vurguladı.

Şerefli, yaşanan bu büyük acıya sessiz kalamayacaklarını dile getirerek, "Bu bizim acımızdır, orada katledilen çocuklar bizim çocuklarımız, insanlar bizim kardeşlerimizdir. Onlara bu zulmü reva görenleri, şiddetle, nefretle kınıyoruz." dedi.

Masum ve mazlum kardeşlerine yardım etmek amacıyla İHH ve Yozgat İnfak Derneği aracılığı ile yardım kampanyası başlattıklarını anımsatan Şerefli, "Bölgede gerçekten ihtiyaç olduğunu düşündüğümüz temel gıda maddesi üç tır unu, İHH ve İnfak Derneğimizin aracılığıyla Halep'teki kardeşlerimize ulaştıracağız. Halep'te kan pazarı kuranları lanetliyoruz. Halep'e derhal koridor açılması ve yardımların ulaştırılması çağrısında bulunuyoruz." diye konuştu.

Açıklamanın ardından un yüklü tırlar, bölgeye yola çıktı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :