"Halep'e Yol Açın" kampanyası

"Halep'e Yol Açın" kampanyası

Kampanya kapsamında Çorum'daki sivil toplum örgütlerince Halep'e yaklaşık 100 ton gıda malzemesi gönderildi

ÇORUM (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği tarafından başlatılan "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında Çorum'daki sivil toplum örgütleri tarafından temin edilen yaklaşık 100 ton gıda malzemesi bölgeye gönderildi.

Çorum İHH Derneğinin öncülüğünde yürütülen kampanya çerçevesinde Memur-Sen, Büro-Sen, Genç İHH ve İhsander'in desteğiyle toplanan un, makarna ve bakliyat başta olmak üzere yaklaşık 100 tonluk gıda malzemesi yüklü 4 tırın Halep'e uğurlanması için Eşref Hoca Caddesi'ndeki dernek merkezi önünde tören düzenlendi.

Burada konuşan Çorum İHH Başkanı Selim Özkabakçı, Suriye'nin Halep kentinde dünyanın gözleri önünde büyük bir insanlık trajedisi yaşandığı, rejiminin kuşatması altında yaşam mücadelesi veren halkın acil yardım beklediğini söyledi.

Halep'teki insanlar için "Halep'e Yol Açın" adıyla yardım kampanyası başlatıldığı anlatan Özkabakçı, şöyle konuştu:

"Kutlu bir yolculuğa çıkmak için burada toplandık. Bu yolculuk bana Filistin konvoyunu ve Mavi Marmara'yı hatırlattı. Şimdi de rotamız Suriye, sloganımız 'Halep'e Yol Açın'. Suriye'nin her tarafında zulüm tüm şiddetiyle devam ediyor. Halep'ten yükselen çığlıklar yüreğimizi dağlıyor. 'Bize yardım edecek kimse yok mu?' diyen çocuk, kadın ve yaşlıların sesine kulak vermek için, üzerimizdeki yükü atmak, vebalden kurtulmak için yola çıkıyoruz. Halep'teki katliama sessiz kalamayız. Halep'te insanlık ölüyor. Halep sözün bittiği yer."

Dünya kamuoyunu tekrar harekete geçirmek ve suskun vicdanları yeniden konuşturmak için yola çıktıklarının altını çizen Özkabakçı, "Halep'te olanların bir gün bize de olabileceğini düşünerek tüm sivil toplum kuruluşlarını ve siyasileri konuya sahip çıkmaya davet ediyoruz. Biz bugün 2 yardım tırı gönderecektik ama Rabbim öyle bir bereket verdi ki dün gelen yardımlarla 4 tıra ulaştık." ifadelerini kullandı.

Dua edilmesinin ardından yardım tırları Halep'e uğurlandı. Tırlarla Halep'teki insanlık dramına dikkati çekmek amacıyla oluşturulacak araç konvoyuna katılacak 12 araç da yola çıktı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :