Halep saldırılarına tepkiler

Halep saldırılarına tepkiler

Sivas'ta Özgür-Der üyeleri, Suriye rejimi ve Rus güçlerinin Halep kentinde düzenlediği saldırıları protesto etti

SİVAS (AA) - Sivas'ta, Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyeleri, Suriye rejimi ve Rus güçlerinin Halep kentinde düzenlediği saldırılara tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup üyeleri, "Halep yanıyor, dünya susuyor", "Halep yanıyor", "Halep yanıyor, biz yanıyoruz", dövizleri taşıyarak sloganlar attı.

Sivas Özgür-Der Sözcüsü Sinan Ceran, grup adına yaptığı açıklamada, Halep'te yaşanan olayları kınadıklarını belirterek, "Halep dört bir yandan tutuşturulurken, mazlumları bırakıp kundakçılardan, katliamcılardan yana saf tutanlarla yapılan iş birliği ve yakınlaşma vahdet değil, olsa olsa suç ortaklığı olur. Ve açıktır ki vahdet adalet zemininde gelişir, zulme rıza göstererek ya da sessiz kalarak değil." dedi.

Ceran, Rus uçaklarının hastaneleri bombaladığını anımsatarak, "Halep'te özellikle Rusya'nın sivil insanlara dönük yaptığı saldırılar, Cenevre'deki barış görüşmelerine rağmen sürüyor. Halep'te insanların yaşamış olduğu, hastanelerin bulunduğu ve 50 kişinin öldürüldüğü bombardımana rağmen, pazar yerlerinde insanların kollarının, bacaklarının kopmasına rağmen, halen bizleri birileri Cenevre görüşmeleri üzerinden Müslümanları bir takım şeylere iman etmeye, rükuya ve secdeye çağırıyorlar." ifadesini kullandı.

Bir süre slogan atan grup, daha sonra dağıldı.

Halep saldırılarına tepkiler

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler