Hakkari'den Halep'e yardım

Hakkari'den Halep'e yardım

Yüksekova'da toplanan yardımlarla temin edilen bir tır un, Halep'e ulaştırılmak üzere Kilis'e gönderildi

HAKKARİ (AA) - Terör saldırılarının en çok zarar verdiği yerlerden biri olan Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yardımlarla temin edilen bir tır dolusu un, Halep'te ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen ve Öze Dönüş Derneği ilçe teşkilatlarınca Halep için yardım kampanyası düzenlendi.

İlçedeki hayırsever vatandaş ve sivil toplum kuruluşlarının ilgi gösterdiği kampanyada yardımlarla alınan bir tır dolusu un, dualar eşliğinde Kilis'e uğurlandı.

Düzenledikleri kampanya hakkında gazetecilere açıklama yapan Eğitim Bir Sen Yüksekova Şube Başkanı Mustafa Can, Halep'e yardım göndermek için bir araya geldiklerini söyledi.
Müslüman topraklarında acı ve zulümlerin yaşandığını vurgulayan Can, şöyle konuştu:"Günümüzde bu amaçla izlenen emperyalist politikalar sonucu çoğu etnik ve dini sebeplere bağlı olarak yapılan işgaller, çatışmalar, savaşlar ve terör olayları, insanlığa tarifsiz acılar yaşatmış ve yaşatmaktadır. Şehirler yaşanamayacak ölçüde yıkılıp tahrip edilmekte, milyonlarca insan ölmekte, milyonlarcası sakat kalmakta, bir o kadarı da mülteci ve sığınmacı konumuna düşerek, kimisi açık denizlerde bir damla hayat arayışına girerken, kimisi de tel örgülerin arkasında soğuk yüzlerden merhamet dilenmektedir."

Memur Sen'in Türkiye genelinde başlattığı kampanyayla ''Yüksekova’dan Halep'e vahdet ruhuyla insanlığı utançtan kurtar'' diyerek yola çıktıklarını ifade eden Can, kampanyaya destek olanlara teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler