Hakkari'de kar nedeniyle mahsur kalan 30 kişi kurtarıldı

Hakkari'de kar nedeniyle mahsur kalan 30 kişi kurtarıldı

Yüksekova ilçesinde kar ve fırtına nedeniyle kapanan yolda mahsur kalan 8 araçtaki 6'sı öğretmen 30 kişi, ekiplerin 3 saatlik çalışmasıyla ilçe merkezine ulaştırıldı

HAKKARİ (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, kar ve fırtına nedeniyle yolda kalan 8 araçtaki 6'sı öğretmen 30 kişi, ekiplerin yoğun çalışmasının ardından kurtarıldı.

Yüksekova'da karla mücadele ekipleri, yollarda kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan vatandaşlar için seferber oldu.

İlçe merkezinden 15 kilometre mesafedeki Dedeler köyüne giden 4 araç ile köyden kent merkezine giden 4 araç, kar nedeniyle kapanan yolda mahsur kaldı.

Araçları kara saplanan ve tipi nedeniyle zor anlar yaşayan 6'sı öğretmen 30 kişi, uzun uğraşlara rağmen araçlarını saplandıkları yerden çıkaramayınca, durumu yetkililere bildirerek yardım istedi.

Yüksekova Kaymakamlığınca olay yerine yönlendirilen İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefliğine bağlı karla mücadele ekipleri mahsur kalan vatandaşlara ulaştı.

Kara saplanan araçları iş makinesi yardımıyla çıkaran ekipler, 3 saatlik çalışmayla mahsur kalanların evlerine ulaşmasını sağladı.

Mahsur kalan öğretmenlerden Halime Taşçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, sabah okula gittiklerini ve dersten sonra köyden ilçeye dönerken yolda kaldıklarını anlattı.

Yolda şiddetli rüzgar olduğunu ifade eden Taşçı, "Yolda mahsur kaldık. 2 saattir buradayız. Köyden yardıma gelenler oldu sağ olsunlar ama aracımızı çıkaramadılar. İş makinelerinin gelmesini bekliyoruz. Her koşulda eğitim öğretime devam etmeye çalışıyoruz. Buralar bize emanet. Zor koşullarda da olsa mücadeleye devam ediyoruz. Çocuklar için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz." dedi.

Vatandaşlardan Abdulmecit Artık da ilçe merkezinden köye giderken yolda mahsur kaldıklarını anlattı.

Araca zincir takmalarına rağmen oldukları yerden çıkamadıklarını aktaran Artık, "Tüm uğraşlara rağmen çıkamadık. Hava soğuk. Fırtına ve tipi var. Yolda bizden başka araçlar da var. Ekiplere teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :